среда, 27 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

СТИЖУ ИЗБОРИ КАО И КАРТИЦЕ И ПАКЕТИЋИ У Гроцкој подела пакетића за најлмлађе, а за најстарије СЕНИОР картице

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 
На територији ГО Гроцка подела сениорских картица за пензионере се врши претежно доставом на кућну адресу, тако што их активисти владајуће коалиције окупљене око напредњака достављају најстаријима. Наиме, Жиг Инфо је добио потврди из више места са територије ГО Гроцка да је извршена подела сениорских картица тако што су их најстаријима доставили активисти напредњака, махом запослени у ГО Гроцка. Довољно је било, како кажу, да се потпишу и картица је била њихова. Подсетимо се, крајем октобра ове године, Шабић је покренуо поступак надзора због картица за пензионере. Који орган и када је донео одлуку о пројекту "Сениор картице", да ли је и када расписан тендер за израду картице и веб сајта, шта значи да су "прве" картице бесплатне и из којих средстава се плаћају, нека су од питања на које, по оцени Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, треба да одговори градска власт. Повереник не доводи у питање значај настојања да се животни услови пензионера, као посебно угрожене структуре становништва поправе, напротив, начелно подржава свако такво настојање. Али, како се наводи у саопштењу, управо због друштвеног значаја таквих активности, упозорава да, поготово ако их предузимају органи или представници власти, не смеју бити предмет никаквих провизорних акција, "рекламних", политичких или личних промотивних активности, а поготово да никако не могу бити оправдање за непоштовање закона.

Мали: Све по закону

Истог дана, Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да се све у вези са пројектом “Сениор картица” ради сходно законским прописима. Мали је новинарима у Београду казао да не верује "у злу намеру" Шабића, али да начин на који је коментарисао пројекат показује да не разуме оно што Београд ради. "Драго ми је што је господин Шабић коментарисао сениор картице, а коментарисао је неразумевајући оно што смо ми радили. Треба направити разлику између Клуба, дакле компанија које су део Клуба пензионера и израде самих картица, односно базе података", рекао је Мали и додао да ће све сениор картице бити бесплатне.

Стижу и пакетићи, али не баш "први пут"

Из ГО Гроцка, стижу вести да ће и за најмлађе грађане бити организовани поклони. Наиме, поводом предстојећих Божићних и новогодишњих празника градска општина Гроцка, по први пут, организује доделу бесплатних пакетића за децу узраста  до шест година, која живе на територији градске општине Гроцка, саопштили су из Инфо службе ГО Гроцка. Да би деца добила бесплатан пакетић, неопходно је да их родитељи пријаве, а приликом пријаве родитељи попуњавају одређени формулар и добијају ваучер, који доносе приликом подизања пакетића. Пријаве деце вршиће се од данас, 7. децембра до 15. децембра, по Месним заједницама где родитељи имају пребивалиште на територији градске општине Гроцка, сваког радног дана у термину од 7:30 до 15: 30 часова.  Приликом пријаве деце , родитељи  доносе личну карту и на увид  дететов Извод из матичне књиге рођених, а пакетић добијају деца рођена од 1.1.2012. године. Подсетимо се, пакетићи за најмлађе су претходних година већ дељени за новогодишње празнике. Тада, СНС Гроцка организовао је у сарадњи са локалном привредницима представу и пакетиће за децу чији су родитељи чланови ове странке на подручју ГО Гроцка. Просторије које су коришћење за ову манифестацију припадају свим мештанима ГО гроцка, односно у питању су просторије месних и општинских просторија које су биле овим поводом „окићене“ страначким обележјима.   За Жиг Инфо: Жељко Маторчевић

Промо

Bg

Најчитаније