уторак, 26 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

НЕКЕ ЛАСТЕ НИКАД НЕ ПОЛЕТЕ У Гроцкој свечано отворили аутобуске линије које ко зна да ли ће икада прорадити!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
24. фебруара, у склопу предизборне кампање, власт у Гроцкој на челу са напредњацима свечано је отворила нове аутобуске линије које ће, према њиховим речима, повезати   најудаљенија грочанска села са Гроцком и Београдом, али и Смедеревом и Младеновцем. Како је саопштено у изјави за медије, три нове линије саобраћаће на следећем потезу: 350 саобраћа на потезу Живковац – Умчари-Дражањ-Умчари-Пударци-Камендол-Брестовик-Камендол-Пударци-Умчари –Живковац,  а линија 467 на потезу Врчин ( од авалског пута), Заклопача – Гроцка- Брестовик-Камендол- Пударци (Илински крај) – Бегаљица- Гроцка-Заклопача-Врчин, док  линија  365  саобраћа на потезу Гроцка-Умчари-Младеновац од 1. марта . То дана организована је пробна вожња ових линија уз присуство председника градске општине Гроцка Драгољуба Симоновића,  секретара Секретаријата за јавни превоз  Угљеше Митровића, директора СП „Ласта“ Вељка Вукобратовића и директора сабраћаја Ненада Ивановић, као и остало руководство општине Гроцка.   Они су се возили линијом 467 од Врчина до Пудараца, уз присуство грађана. Како је истакао председник Гроцке тим поводом, оно што је обећено грађанима је испуњено , тако да је за  становнике  ових седам насеља коначно решен проблем аутобуског превоза.  На реализацији овог пројекта, радило се годину дана, јер је предуслов био да деонице пута којима пролазе  аутобуске линије буду асфалтиране и тај предуслов смо уз велику помоћ и допринос  Владе Републике Србије и Града Београда испунили, рекао је Драгољуб Симоновић. Директор Ласте је нагласио да ово није предизборна кампања.   -Цео овај посао Ласта подржава и трудићемо се да то не буде само предизборна кампања. Поласци постојеће мреже Ластиних линија ће остати иста, а на новим линијама ће поласци бити на сваких до 30 или 40 минута, изјавио је директор Ласте Вукобратовић.

Аутобуси још увек не саобраћају

Међутим, колико је ово предизборна кампања највише осликава ситуација да након те пробне вожње са грађанима, ове линије још нису прорадиле а не зна се ни када ће. Према сазнањима Жиг Инфа, поред недостатка броја аутобуса као и возача, постоје и одређени технички проблеми због који линија 467 (Врчин-Гроцка, Пударци- Бегаљица- Врчин) неће још дуго профункционисати. Наиме, за ову линију постоји више техничких проблема. Један од њих је немогућност проласка преко мостића у Бегаљици ка манастиру Рајиновац. Други проблем, пут Бегаљица- Пударци није урађен по техничко саобраћајним условима већ се и даље води као некатегорисан пут. Због високих нагиба, ову деоницу пута је немогуће прелазити у зимским условима, те ни зимске службе га не одржавају.

Обећања која су већ дата

Пре 6. година, исти председник Гроцке, Драгољуб Симоновић је најавио проширење пута ка манастиру Рајиновац, због продужетка ГСП на линији 302. Како је тада најављено, 302. би требало да се окреће код манастира, те би многим мештанима Бегаљице ово продужење скратило путовање до аутобуске станице. И заиста пут је реконструисан, направљена стајалишта, међутим аутобус 302 никада није прорадио по овој замишљеној траси. Због ширине мостића који се налази на овој траси, аутобусом је немогуће проћи. Иначе, спекулисало се да је проширење пута ка манастиру Рајиновац финансирала фолк звезда Цеца Ражнатовић која је била чест гост у овом манастиру.   За Жиг Инфо: Жељко Маторчевић  

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније