понедељак, 06 јул 2020

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Високи су ВАМ рачуни за одношење СМЕЋА? Ова школа у Гроцкој за ту услугу плаћа 10 248 динара ДНЕВНО!

Оцена корисника:  1 / 5

Звезда активнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Од 1. новембра 2015. године на територији ГО Гроцка послује предузеће "Еко Гроцка". Еко Гроцка је настала као прво приватно-јавно предузеће у којем општина има 20 посто власништва, а осталих 80 посто је у страном партнеру "Магип". "Еко Гроцка настаје након што је локална власт на челу са СНС-ом одвела у стечај чак три комунална предузећа (два направљена за време актуелне власти).

 Од самог настанка предузећа, постојали су докази да иза оснивања стоји бивши председник Гроцке, Драгољуб Симоновић. Жиг Инфо је у више наврата писао о овом предузећу и његовом деловању иза којих је Драгољуб Симоновић, против кога се води судски поступак за паљење куће нашег новинара Милана Јовановића. Тако је утврђено да су камиони бивше "ЈКП Гроцка" купљени од стране Симоновићевог комшије, који је у то време имао примања од 25 000 динара, да би исти били изнајмљивани предузећу "Еко Гроцка" по ценама и до 500 евра по дану.

Многима ова цифра можда делује као немогућа, међутим не треба заборавити чињеницу да се Еко Гроцка, поред сопствених примања финансира и из буџета ГО Гроцка.

Поред наплате за одношење отпада домаћинствима на подручју ГО Гроцка, Еко Гроцка наплаћује и услуге правним лицима. Тако ће из Основне школе у Гроцкој, за 2019. годину за услуге одношења отпада, ако се оствари финансијски план, на рачун Еко Гроцке лећи чак 3 740 722,44 динара! Ако ту цифру поделимо на 365 дана у години, за одношење отпада само из ове школе на дневном нивоу се одваја 10 248,55 динара.

skolasmece

Према финансијском плану ОШ "Илија Гарашанин" одношење отпада за 2019. годину финансираће се средствима добијеним од града Београда.

 

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Најчитаније