субота, 08 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ко је финансирао турнир „Еко Гроцке“ у Бугарској на којем су били присутни и функционери ГО Гроцка?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Како је јавност обавестило предузеће „Еко Гроцка“, преко друштвене мреже Фејсбук, на завршеном међународном турниру “EFBLU European cup 3” у малом фудбалу који је одржан у бугарском граду Пловдив, екипа тог предузећа освојила је прво место.

 

Како су још напоменули у овом саопштењу из „Еко Гроцке“, њихов  тим је током прошле сезоне освојио прво место у Пословној лиги Србије и самим тим обезбедио учешће на овом престижном такмичењу.
Међутим ко је финансирао ово такмичење и које све присуствовао њему ,а да није из предузећа „Еко Гроцка“  остаје тајна за јавност.

Наиме на прослеђења питања предузећу „Еко Гроцка“ о финансирању и учествовању на овом турниру од стране нашег портала, одговор није стигао до закључења овог текста.

ekogrtem

У међувремену смо сазнали да сам тим „Еко Гроцке“ није се састојао из радника ове фирме већ и од плаћених играча. У разговору са појединим играчима, речено нам је да су они за овај турнир плаћени. Нису хтели да наводе цену, нити начин исплате али су потврдили да су плаћени да играју за тим „ЕКо Гроцка“.

Један од најуначајнијих функционера ГО Гроцка, који је био у Пловдиву јесте и председник Скушптине и од недавно један од кординатора СНС-а, Стефан Дилберовић. Практично, два кординатора испред СНС-а Гроцка су били на овом путовању, стим што је Миленко Буквић запослен у Еко Гроцка као заменик директора.

Стефан Дилберовић у разговору са нашим новинаром тврди да је на овај пут у Пловдив кренуо у приватној режији и као председник Скупштине ГО Гроцка. Тврди и да предузеће Еко Гроцка није сносило никакве финансијске трошкове за овај пут.

-Јел је сметња што сам ја ишао? Ја нисам ни ишао са њима заједно. Ишао сам тамо приватним возилом. Те трошкове није сносила Еко Гроцка, а ја сам тамо  ишао као председник СГО Гроцка, изјавио је укратко Стефан Дилберовић за Жиг Инфо.

Међутим, на објављеним фотографијама и видео снимцима објављених од стране Еко Гроцке,  у овом тренутку, Стефан Дилберовић, који сматра да у његовом путовању нема ништа спорно, се не појављује. Тачније на свим снимцима и фотографијама , које у овом тренутку износе у преко 220 разлитих слика, присуство Стефана Дилберовића није видљиво, тачније он се не налази ни на једној фотографији.

 

Подсетимо се, у Августу 2018. године, тада човек београдске општине Гроцка, Драгољуб Симоновић, на пут у Италију, које је  организовало комунално предузеће “Еко Гроцка”, повео је и два члана своје породице - супругу Зорицу и ћерку Јелену.Укупна цена ове услуге износила је 247.900 динара. Да је пут плаћен за Симоновића и његове чланове породице  објављено је приказивањем рачуна на друштвеним мрежама.

Ни тада новинари нису успели да добију одговор, како  од Еко Гроцке, тако и од ГО Гроцка, у ком својству је Симоновић са породицом отишао на овај пут.

Предузеће “Еко Гроцка” је настала у јулу 2015. као резултат јавно-приватног партнерства. Вредност улагања Италијана у решавање комуналних проблема у том делу града ценила се на десет милиона евра, а увођење новог система најавило је до 10 одсто ниже цене за одношење смећа и грејања. Ипак, лошу репутацију фирма је међу делом Грочана стекла и због више од 3.000 опомена физичким и правним лицима за нередовно плаћање, када су уједно покренути и поступци принудне наплате. Неретко се ово предузеће у суфинансира буџетом из ГО Гроцка. Од самог настанка овог предузећа постоје основне сумње да иза њега стоји сада већ бивши председник ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић којем је започето суђење осумњиченом као налогодавцу за паљење куће нашем новинару Милану Јовановићу.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић, Зоран Лалић

Најчитаније