четвртак, 15 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Водовод Гроцка у блокади купује камионе, радници у паници

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

18. октобра ове године, на седници СГО Гроцка, разрешен је Борко Бали директор ЈКП "Водовод и канализација" Гроцка а на његово место постављен Иван Евтов из Калуђерице.

 Како се наводило у документацији која је дата одборницима у СГО Гроцка, Иван Евтов је мастер менаџер и из Калуђерице је . На место вршиоца дужности директора  ЈП "Вододвод и канализација" Гроцка поставља се на период од 12 месеци тј до окончања Јавног конкурса и именовања директора овог предузећа.

Иначе, како смо раније објавили, Иван Евтов је из Калуђерице има 29 година. Добар пријатељ је са садашњим координаторима СНС-а за Гроцку, Стефаном Дилберовићем и Миленком Буквићем. Своје пријатељатво и не крију и постоји мноштво фотографија на којем се налазе Буквић и Евтов који испред себе имају више флаши пива.

Миленко Буквић и Иван Евтов

Након нешто више од два месеца директовања Евтова, ЈП "Водовод и канализација" улази у блокаду рачуна са износом нешто већим од 10 000 евра. Наиме, према подацима Народне банке Србије, ово предузеће је у блокади рачуна у износу од 1 422 071,60 динара. Званично због чега је Водовод из Гроцке у блокади не постоје подаци, али према незваничним подацима Жиг инфа, једна од блокада се односи и на неплаћање електричне енергије.

Због ове блокаде, радници водовода су у страху. За Жиг инфо желе да говоре, али да им не откривамо идентитет. Како кажу, Водовод је недавно купио камион кипер којег су платили сто хиљада евра и није им јасно за шта ће им тај камион јер они нису грађевинска фирма, њима је потребна цистерна које у фирми нема више од једне.

-Можемо само да посумњамо зашта ће служити камион кипер који је недавно купио директор Евтов. Иако смо у блокади за милион и по динара, изгледа да за струју имамо дуговања пет милиона. Ми радници смо у страху због отказа. Када год укажемо на неправилности, нама се прети отказом и каже да је то наређење лично од повереника СНС-а за Гроцку Миличка. Координатори СНС-а нам прете отказимa и кажу како смо ми политичка фирма и да мора да се слуша врх странке. На срећу, до сада су нам исплаћиване зараде, а шта ће убудуће бити, видећемо. Синоћ смо имали прославу Нове године у једном ресторану у Смедереву. Одустало се од локалне сале овде у Гроцкој, не знамо из којег разлога, али су нам тражили новац за прославу и речено нам је да је, малтене, присуство обавезно. Има оних који нису имали да плате ово славље, али су ипак отишли. Спекулише се да ће некаква Агенција у будућности очитавати водомере, а не радници, кажу за Жиг инфо поједини радници ЈП "Водовод и канализација" Гроцка.

С обзиром да је викенд из Водoвода у Гроцкој никог нисмо пронашли као саговорника, међутим да је камион Кипер заиста купљен постоји податак на друштвеној мрежи Фејсбук.

 

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Промо

Bg

Најчитаније