понедељак, 19 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ГРОЦКА: Ломили чесницу, а они су пронашли дукате (ФОТО)

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У организацији Градске општине Гроцка прослављен је најрадоснији хришћански празник  Божић. На платоу испред Скупштине ГО Гроцка одржано је по седми пут ломљење божићне чеснице, са почетком у 12 часова.

Чесницу су освештали  свештенство цркве Свете Тројице у Гроцкој, који су очитали молитву за здравље и просперитет грађана наше општине. Чесница, чији је обим 1,5 метара дар је пекаре „АС Браћа Станковић“ из Гроцке. Као и свеке године у чесници су била скривена три дуката златни, сребрни и бронзани који су дар Градске општине Гроцка.

Златни дукат  у чесници  је пронашла девојчића Жељана Лукић, док је сребрни дукат пронашла Вања Митровић, а бронзани је отишао у руке Јоване Љубомирац. Девојчицама су уручени поклони у знак пажње.

dobitnici grocka

Свечаном ломљењу чеснице присуствовали су председница Гадске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, заменик председника ГО Гроцка Раде Иветић, председник Скупштине општине Стефан Дилберовић, као и остало руководство и многобројни грађани.

 

Занимљивости

Од како је , практично, власт у Гроцкој увела ломљење чеснице један интересантан податак је пратио овај догађај. Наиме, критике на ломљење, односно дељење чеснице биле су упућене због тога што руководство ГО Гроцка не користи рукавице приликом поделе. Коначно, ове године представници ГО Гроцка су носили рукавице и умањили ризик од могућих преноса бактерија путем руке. Нажалост, рукавице нису носили свештена лица.

 

ЕЖИ

Промо

Bg

Најчитаније