петак, 18 септембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Весић и Миличковић посетили Лештане, за Ритопек се не зна када ће добити воду (ВИДЕО)

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Без велике помпе и броја присутних грађана, данас су насеље Раван у Лештанима посетили  повереник СНС-а Милосав Миличковић и заменик градоначелника Горан Весић . Весић је одржао говор присутнима, објашњавајући да у Гроцкој до сада никада није улагано,а на питање новинара Жиг инфа, када ће мештани Ритопека добити воду, Весић је почео да образлаже некакве планове за инвестиције у будућности везане за ГО Гроцку.

 Наша редакција је јуче у вечерњим сатима добила информацију да ће Весић и Миличковић, који је уједно и повереник ОО СНС-а Гроцка, посетити насеље Раван у Лештанима, а да су за ту посету позвани координатори СНС-а, који су добили квоту да окупе сто људи. Већ при самом доласку наших новинара, било је јасно да толиког броја присутних неће бити, већ ће ту бити само симболичан број мештана ове улице у Лештанима. 

Након што је обишао радове и кратко попричао са окупљеним грађанима, заменик градоначелника Београда, Горан Весић је изјавио:

 -Са радовима смо почели пре десет месеци и завршавамо прву фазу чија је вредност 115 милиона динара. Када завршимо прву фазу око три хиљаде домаћинстава биће прикључено на регионални водовод Макиш - Младеновац. Они ће добити стабилно и квалитетно водоснабдевање из градске фабрике воде у Макишу.

У другој фази, која почиње овог пролећа и завршиће се до априла 2021. изградићемо још око 3.5 километара цевовода и тада ће сва домаћинства из Винче и Лештана као и већи део домаћинстава из Калуђерице имати водоснабдевање. Лештане су до сада имале свој водовод, а на слици се види како како паралелни постављамо нове цеви пречника 800 милиметара и мењамо цеви из 1936. године пречника 150 милиметара.

Током овог пролећа у Лештанима завршавамо нову зграду Основне школе, а следеће године радићемо нову здравствену станицу. Тренутно преговарамо са Европском инвестиционом банком да финансира изградњу канализације са постројењем за прераду отпадних вода у Калуђерици, изјавио је између осталога Весић

С обзиром да се ради о водоснабдевању делова ГО Гроцка, Весић је упитан шта се дешава са водоводом у Ритопеку, односно када мештани овог насеља који немају уопште водовод, могу очекивати реализацију истог.

На то питање, на пар километара од Дома здравља у Калуђерици или ОШ "Милоје Васић" које су изграђене за време мандата оних за које Весић каже да нису уопште улагали у ГО Гроцка, заменик градоначелника није имао конкретан одговор већ је почео да образлаже планове за будућност Гроцке, истичући да до сада нико од претходника није урадио оволико за ову приградску општину.

Нешто конкретнији је био Милосав Миличковић који је допунио Весића и одговорио на исто питање да ће, барем се тако нада, у току следеће године бити завршен детаљан план око изградње водовода у Ритопеку.

Миличковић је упитан и око питања изборне листе у СНС -у Гроцка, као и о Симоновићевим рецидивима, односно да ли је нешто учињено како би се такво понашање санкционисало.

 

Миличковић је на та питања одговорио да листа СНС-а за Гроцку још није завршена и да ће тек бити састављена. Такође није могао да потврди да ли је носилац листе Драган Пантелић из Пудараца (власник ПДМ агрофруита). Што се тиче рецидива Симоновића, Миличковић је истакао да ће се у наредном периоду сигурно позабавити и тим питањем. Опширније у видеу: (Излагање Весића и Миличковића од 13 минута)

 

 

ЕЖИ

Најчитаније