субота, 27 фебруар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ГО Гроцка купила "Дрон" од скоро 200 000 динара којег нигде нема

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

ГО Гроцка је закључила Уговор о набавци  Дрона, 23. новембра 2018. године након спроведеног поступка, односно Јавне набавке. Цена закљученог уговора са добављачем "Sit systems" доо у износила је 198 000 динара са ПДВ-ом.

 Тачније, Дрон - "YUNEEC TYPHON Q500", плаћен је по цени од 178 000 динара а накнадно у цену су урачунати батерија у износу од 12 000 динара и Микро картица од 64 gb по цени од 7 200 динара.

А где је овај Дрон завршио , права је мистерија. Наиме, прво коришћење Дрона виђено је када је 20 марта 2019. године смењен бивши председник ГО Гроцка Драгољуб Симоновић. Тада су снимљени протести опозиције испред зграде ГО гроцка, односно са Дроном из ваздуха снимани су чланови опозиције и остали грађани који су дошли испред зграде ГО Гроцка, да протестују због бившег председника Драгољуба Симоновића који је пре тога пуштен из притвора у којем је лежао због сумње да је налогодавац за паљења куће нашег новинара Јовановића.

Након што је Симоновић смењен, Дрон није употребљен за било какве сврхе, а наше незваничне информације указују да је Дрон нестао из зграде ГО Гроцка.

Да Дрона нема, указује и чињеница да на недавно одржаном молебану у Гроцкој, који је организован од стране представника ГО Гроцка (званично Гроцка не стоји иза протеста али су молебан организовали функционери СНС-а и општине, који су на истом били и присутни) и да је исти сниман како са камерама, тако и са Дроном из ваздуха. Међутим, и камере и Дрон су за тај дан били изнајмљени.

А да нешто није у реду са Дроном, утврдила је и Буџетска инспекција града Београда која је утврдила да не постоји писани траг да је ГО Гроцка примила Дрон у своје власништво и остале наведене ставке по Јавној набавци. С друге стране, новац је уплаћен на рачун предузећа од којег је наводно купљен Дрон.

 

 drongroka1

Извешта Буџетске инспекције за куповину Дрона

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Промо

Bg

Најчитаније