петак, 26 фебруар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Суд прихватио, ОИК Гроцка поново одбио жалбу на листу СНС-а

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Повереник општинске организације Покрета слободних грађана у Гроцкој, Немања Тодоровић поднео је 6. марта Општинској изборној комисији, као грађанин, приговор на подношење листе "Александар Вучић- За нашу децу".

 Како се наводило у приговору, осим тога што се оспорава састав ове листе, један од кључних проблема јесте и сукоб интереса, јер је председник изборне комисије у Гроцкој  Мирјана Буквић, рођена сестра једног од кандидата на листи СНС-а.

ВИШЕ О ПРИГОВОРУ- ОВДЕ

Изборна комисија ГО Гроцка, одржала је 7. марта 2020 године у 11 часова седницу на којој је одбацила приговор поднет од стране Тодоровића. Како се наводи у образложењу, Изборна комисија није могла да утврди у ком својству подносилац подноси приговор, из разлога што није доставио ни један доказ којим доказује својство бирача, кандидата за одборника или предлагача кандидата.

Немања Тодоровић је након тога поднео жалбу Управном суду на одлуку ОИК-а у Гроцкој, и овај суд је донео решење да се ЖАЛБА усваја  и ПОНИШТАВА СЕ изборно решење ГО Гроцка које се односи на листу СНС-а, међутим, у експресном року комисија у Гроцкој поново заседа и ипак поново одбија приговор поднет од стране Тодоровића.

Немања Тодоровић за Жиг инфо каже да је све ово очекивано и не види ништа друго до куповине времена локалног СНС-а. Такође, како наводи Тодоровић, опет ће писати жалбу Управном суду на најновију одлуку Општинске изборне комисије у Гроцкој.

Погледајте усвојену жалбу Тодоровића:
nem4

nem5

nem6

nem7

nem8

nem9

nem10

 

На ово решење Управног суда, Општинска изборна комисија у Гроцкој је "експресно" заседала и ипак донела решење о одбијању приговора:
nem1

nem2

nem3

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Промо

Bg

Најчитаније