субота, 25 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

„Магип“ затвара финансијске токове Симоновићима?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 

  1. маја ујутру ове године у магацинском простору некадашњих Воћарских плантажа „Болеч“ десио се мањи инцидент између предузећа „Еко Гроцка“ и сина бившег председника ГО Гроцка Јовице Симоновића.

Наиме, тог четвртка ујутру Јовица Симоновић је дошао са својим обезбеђењем и заузео просторије које „Еко Гроцка“ користи за свој возни парк и у којем се налази и машина за рециклажу. Раднику -портиру „Еко Гроцке“ је саопштио да он више не ради овде јер је овај магацински простор у власништву фирме „Prokop solution“. Због овог инцидента реаговала је полиција, а након што је направљен извештај, Јовица Симоновић је напустио простор бивших „Воћарских плантажа“.

Да предузећа која су у власништву фамилије бившег председника ГО Гроцка Драгољуба Симоновића извлаче паре из буџета ове приградске општине као и предузећа „Магип“ д.о.о који је већински власник „Еко Гроцка“ д.о.о писали смо годинама уназад. Управо инцидент који је избио пре пар дана у „плантажама“  још једна је потврда да је Симоновић био локални шериф у Гроцкој преко кога су ишле већине трансакција.

 

Шта се заправо догодило у Болечу?

 

Свастика бившег председника ГО Гроцка Драгољуба Симоновића, 2015 године, под неразјашњеним околностима, на дужи временски период закупљује део „Воћарских плантажа“ на којем се налазе хангари. Тада  предузетник „Слободина Бабић ПР Припрема градилишта Т.Д.М“ и „Воћарские плантаже“ Болеч потписују  уговор о закупу простора.  Затим се 01.11.2016. године потписује уговор о коришћењу истог простора између „Магип“ д.о.о и „Слободине Бабић ПР“ на две године. Слободина Бабић је, иначе, сестра Зорице Симоновић (Драгољубове супруге) а Магип д.о.о је већински власник „Еко Гроцка“ д.о.о  предузећа које се од 1 новембра 2015. бави комуналном делатношћу на територији ГО Гроцка.

Након потписивања уговора између „Слободине“ и „Магипа“, у магацински простор у „Воћарским плантажама“ усељава се „Еко Гроцка“.  Све до истека уговора предузеће „Магип д.о.о“ плаћа  закуп, иако, према незваничним информацијама, „Слободина Бабић“ није имала право да изнајмљује простор према уговору који је потписан са „Воћарским плантажама Болеч“.

У децембру 2018. Године, новинару нашег портала Милану Јовановићу запаљена је кућа. Убрзо је за то дело осумњичен Драгољуб Симоновић. Симоновић је прво провео преко 40 дана у притвору, а затим је у марту 2019. године смењен са места председника ГО Гроцка.

У августу 2019. године, оснива се предузеће „Prokop solution“ д.о.о на истој адреси на којој се налази и „Слободина Бабић“. Према подацима из АПР-а ово предузеће задржава и исту имејл адресу коју користи „Слободина“. Уједно са оснивањем „Prokop solution“ гаси се и предузетник „Слободина Бабић ПР Припрема градилишта Т.Д.М“. Према истој документацији, „Prokop solution“ је правни наследник „Слободине“. Такође физичко лице Слободина Бабић је једно од оснивача „„Prokop solution“ д.о.о.  Адвокатска канцеларија која заступа ово предузеће јесте иста она која заступа Драгољуба Симоновића у случајевима против Жиг инфа- Адвокатска канцеларија Ивица Вуковић.

На место заступника „Прокопа“ поставља се Марина Ољача, према незваничним информацијама Жиг инфа, бебиситерка Јовице Симоновића (Драгољубовог сина).

Управо је „Prokop solution“   због тога што није плаћен закуп простора практично од новембра 2018 године, а којег је изнајмио „Магип д.о.о“ од  „Слободине“, покушало да истера „Еко Гроцку“ из овог магацинског простора. Тог дана испред „Prokop solution“ био је Јовица Симоновић.

О овом инциденту не желе да говоре ни представници „Еко Гроцке“ ни Јовица Симоновић.

Из „Еко Гроцке „ су укратко саопштили да њихово предузеће нема потписан никакав уговор са „Prokop solution“ као и да ће врло брзо решити настали проблем.  Док Јовица Симоновић, син бившег председника ГО Гроцка не жели ништа да говори за Жиг инфо.

 

Још једна Симоновићева фирма запленила контејнере „Еко Гроцка“

 

Према информацијама Жиг инфа, предузеће „Славонија промет“ које је у власништву Јовице Симоновића, запленило  је аброл контејнере у Врчину (велики контејнери за претовар смећа) предузећу „Еко Гроцка“ непосредно пре увођења ванредног стања у Србији. Ти контејнери су се налазили у индустријској зони (Партизански пут) у Врчину. На истом том простору налазе се камиони и машине бившег ЈКП „Гроцка“ које је под сумњивим околностима купио Симоновићев комшија који је био запослен као чувар гробља у овом предузећу.

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Промо

Bg

Најчитаније