понедељак, 25 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Обезбеђен новац за радове у општини Гроцка: 84 милиона динара у инфраструктуру

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Градска општина Гроцка до краја 2020. уложиће 84 милиона динара у инфраструктуру. Уједно, градиће се амбуланте у Пударцима, Камендолу и Лештанима

 НА територији општине Гроцка ове године биће уложено око 84 милиона динара за уређење путне инфраструктуре. Такође, планира се и почетак радова на изградњи две здравствене станице у Пударцима и Камендолу, док се за нову амбуланту у Лештанима очекује усвајање урбанистичког плана како би се кренуло са изградњом.

Надлежни из ове локалне самоуправе, планирају и да почну са радовима на изградњи постројења за пречишћавање воде у Умчарима. Вредност ових радова које ће финансирати Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу биће око 99 милиона динара. Општина ће из својих средстава финансирати бушење три нова бунара у Врчину, Умчарима и Гроцкој.

 - Након укидања ванредног стања наставили смо са реализацијом уговорених послова, а пре свега путне инфраструктуре и за два до три месеца биће завршени сви радови на уређењу некатегорисаних путева - истичу надлежни из ГО Гроцка. - Такође, све редовне активности које се тичу неког текућег одржавања јавних површина одвијају се планираном динамиком.

 До краја године биће завршени и радови на реконструкцији објекта намењеног Центру за културу који се налази у Грочанској чаршији. Нови објекат биће уједно и биоскопска сала са око 300 места за седење и великом позорницом.

 У плановима за ову годину је и изградња новог вечног почивалишта у Калуђерици.

КАЛУЂЕРИЦА

ПОЧЕТКОМ године Европска инвестициона банка одобрила је бесповратну помоћ за израду техничке документације за изградњу канализације у Калуђерици. Истим аранжманомом финансираће се и изградња фабрике отпадних вода у Остружници.

Ј. Д.   Новости

Промо

Bg

Најчитаније