среда, 15 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Гроцка: СНС испред пробне бушотине обећао 5-7 литара воде, а затим је иста закопана

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Политичари, поготово они на власти, последњих година служе се свему и свачему како би се додворили бирачком телу. Отварања фабрика које се одмах након промоције затварају, или пак отварање семафора, пешачких прелаза и сличних ставки је нешто што је Српска напредна странка презентовала последњих година.

Тако и ове године на почетку кампање, тачније након престанка ванредног стања са оваквом праксом се наставило у Гроцкој. Наиме, недавно се у Гроцкој започело са пробном бушотином  на локацији код „Тениских терена“. Пре тога, на читавој територији ГО Гроцка где послује ЈП „Водовод и канализација Гроцка“ рестрикције воде биле су свакодневне. Готово да није било места коју покрива грочански водовод,  да није имало вишесатне па и вишедневне несташице воде. Проблема је било и у току ванредног стања, односно у јеку пандемије корона вируса.

Како би смирили незадовољство код мештана, првенствено Гроцке, локални СНС је пробну бушотину промовисао као градњу бунара која ће овом месту омогућити додатних 5-7 литара по секунди. Изјаву за медије дао је први на листи грочанског СНС-а, Драган Пантелић- Панта.

 

Одмах након објављивања ове информације, поједини грађани Гроцке упутили су отворено писмо, у којем су указали на локацију будућег бунара с обзиром да се налази у самом центру тик уз Грочицу у коју се излива локална канализација, а затим и на очигледну функционерску кампању која је Законом забрањена. У том писму изразили су сумњу да први на грочанској листи СНС-а није упознат да се таква кампања сме употребити, као и да су га бивши Симоновићеви људи ( Драгољуб Симоновић, бивши председник СНС-а и Гроцке)  насамарили.

Грочански специјалитет- струка и политика се повлаче пред хуљама

Према сазнањима Жиг инфа, Пантелић (први на листи грочанског СНС-а) је бурно реаговао када је прочитао отворено писмо схвативши да је заиста изигран, те је врло брзо почео да преузима цео грочански табор напредњака под своје руководство.

ВИШЕ ОВДЕ

Између та два догађаја, причали смо са радницима који су вршили бушотину на локацији код Тениских терена у Гроцкој. Тада су нам саопштили да они врше пробну бушотину и да ће све резултате које добију послати Заводу за анализу, па тек ако се утврди да на пробној бушотини има воде, као и да је могуће на тој локацији изводити радове на градњи бунара, започети радове на изградњи истог.

Информацију о овој  пробној бушотини у Гроцкој, која је представљена као градња бунара, покушали смо да добијемо и од Ивана Евтова, в.д директора ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка, међутим након неколико дана позивања као и обећања да ће разговарати на ту тему са нашим новинарима, нисмо успели да га добијемо.

ЕВТОВ- НОВИ ДИРЕКТОР ВОДОВОДА

Према сазнањима Жиг инфа, пробна бушотина је показала да се на овој локацији у Гроцкој може добити максимално 1 литар воде по секунди. Због такве анализе јуче, односно 27. маја 2020. године, затрпана је пробна бушотина, а фирма која је изводила радове однела је  своју опрему.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић, Зоран Лалић

Најчитаније