среда, 23 јун 2021

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ЧУДАН ЗВУК БУДИ БЕОГРАЂАНЕ: У глуво доба ноћи заглушујућа бука одзвања градом

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

НЕОБЈАШЊИВО гласан звук ноћима уназад буди грађане Карабурме, већег дела Звездаре и Гроцке.

 

НЕОБЈАШЊИВО гласан звук ноћима уназад буди грађане Карабурме, већег дела Звездаре и Гроцке. Чудан звук одјекује градом у глуво доба ноћи, а они који су то чули истичу да може да се пореди једино са звуком гонга. Иако се у појединим деловима града огласи мало после поноћи, неки грађани га чују и у раним јутарњим сатима. Надлежи из "Беоком сервиса" и Комуналне милиције истичу да пријава овим поводом није било.

Никола Д., који станује на Звездари, рекао је за "Новости" да се изузетно чудан звук преломио Звездаром почетком седмице око 3.00 после поноћи.

- Брат и ја смо седели у дворишту, нешто гласно се чуло и најсличније је звуку гонга. Неколико пута се чуло то "лупање" а након тога настала је апсолутна тишина - испричао нам је Никола Д. - Први пут смо чули у уторак, након тога нисмо јер смо спавали, али једна пријатељица ми је јавила да се исти звук зачуо и на Карабурми пре неко вече.

Према речима Ј. Д. из Калуђерице, чудан, необјашњив звук пробудио ју је из сна. Одјекнуло је неколико пута, а онда мук - прича наша саговорница.

Грађани додају и да необјашњиви звук који се чује ноћу траје свега неколико минута, као и да након тога настаје тишина. Дарко Главаш из Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координације односа са грађанима, рекао је да нема информација о "чудном" звуку који већ данима забрињава житеље Звездаре, Карабурме, Миријева и Врачара.

- Немам информације нити сам чуо да је нешто било пријављено. Станујем у једном од делова града где се наводно чује гонг, али нисам чуо ништа чудно нити ми је то неко споменуо - рекао нам је Главаш.

Исти одговор добили смо у Секретаријату за послове комуналне милиције, који истичу да пријава није било овим поводом. Иако су заглушујући буку до сада многи чули, нико није пријавио проблем надлежнима како би се установило ко је производи и шта је главни разлог за бригу грађана.

ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

ЗАНИМЉИВО је и да су заглушујућу буку у глуво доба ноћи, прво чули а касније и на друштвеним мрежама међусобно коментарисали они Београђани чија насеља се налазе у близини река, односно становници Карабурме и Винче. Међутим, проблем за сада нико није пријавио.

Ј. Д. - А. З. К.   Новости

Промо

Bg

Најчитаније