субота, 26 септембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ДОМ КУЛТУРЕ ДО КРАЈА 2020: Очекује се наставак радова на обнови установе у Гроцкој

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

РАДОВИ на обнови Дома културе у Гроцкој који су започети у марту накратко су били обустављени, јер је морала да се уради експертиза постојеће конструкције.

 Надлежни из Општине за овај посао су одабрали стручњаке са Грађевинског факултета који су дали потврдну одлуку о наставку радова, и то у најскоријем периоду.

Установа ће након реконструкције, која је планирано да буде завршена до краја године, бити превасходно намењена одржавању културно-уметничких програма.

- Сала је практично 30 година затворена, а потребе савременог друштва диктирају постојање оваквог објекта за одржавање културних дешавања - објашњавају надлежни из ГО Гроцка. - Када радови буду завршени, грађани ће бити у прилици да прате многа музичка дешавања, позоришне представе, културна и уметничка друштва могу овде да наступају, као и ђаци музичке школе који постижу изванредне успехе.

Планирано је да обнова, у коју ће општина уложити 70 милиона динара, буде готова до краја године. Будући културни центар ће се налазити непосредно уз Грочанску чаршију, заштићену амбијенталну целину и њену шеталишну зону.

Дворана је престала да ради пре 30 година, у исто време када и Народни универзитет Гроцка, који се старао и о Библиотеци "Илија Гарашанин" и некадашњем Завичајном музеју Гроцка у Ранчићевој кући.

КИНО-ПРОЈЕКТОР СТАР ШЕСТ ДЕЦЕНИЈА

ПРЕ почетка радова, надлежни су у просторијама пронашли и кино-пројектор стар око 60 година, који више није у функцији. Тренутно је демонтиран и налази се у магацину. Када буде био обновљен фоаје биће смештен у тај простор како би посетиоци могли да га погледају.

Међу руинираним зидовима били су и плакати за филмове "Бал на води", "Моја Африка", "Људи мачке", "Индијана Џонс"" захвалнице, стари објективи, филмске траке и колутови.

Ј.Д      Новости

Најчитаније