субота, 27 фебруар 2021

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Симоновићеви путеви? Милиони динара за члана Већа у Гроцкој

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Након одржаних свеопштих избора у Републици Србији, ОО СНС-а у Гроцкој објавио је честитку носиоца ове листе Драгана Пантелића- Панте.

„Хвала свим становницима општине Гроцкеа који су у огромном броју на изборима подржали Српску напредну странку и листу „Александар Вучић- За нашу децу“. Овај импозантан резултат нас обавезује да будемо још одговорнији и преданији у даљем раду и да урадимо све како би наша општина Гроцка била лепша и боља за живот наших суграђана, објавио је ОО СНС-а честитку Драгана Пантелића –Панте, садашњег председника ГО Гроцка, дан након одржаних локалних избора а чију честитку видите на насловној страни овог текста.

Можда је прерано причати да ли ће општина Гроцка бити лепша и боља за живот наших суграђанина, али оно што је евидентно јесте да за функционере СНС-а у Гроцкој, бољи живот од већине грађана ГО Гроцка је свакако наступио.

Наиме, на седници СГО Гроцка, 03. Септембра 2020 године, између осталога, изабран је за председника ГО Гроцка, Драган Пантелић – Панта. Тог  03. септембра свих 35 одборника ГО Гроцка, међу којима су и"опозиционари" Метле, Заветника и "Наш човек - Блажа Стојановић", гласало је за кандидата СНС-а за председника општине Драгана Пантелића – Панту.

На тој седници је изгласан кошаркаш Иван Паунић за заменика председника општине, и то само две недеље након што је одбио место председника Скупштине општине Гроцка, уз образложење да очекује инострани ангажман.

На истој седници, изабрани су и чланови Већа ГО Гроцка, а на предлог новоизабраног председника Драгана Пантелића. Како се наводило у образложењу, Пантелић сматра да ће предложени кандидати за члановe Већа обављати професионално и квалитетно и да ће се њиховим изборoм за чланове Већа остварити професионална сарадња и испуњавање њихових обавеза, чиме ће оправдати функцију на коју су предложени.

cvec

Међу именима предложених кандидата, нашла су се већина имена која су позната грађанима ГО Гроцка у претходном периоду за време владавине Драгољуба Симоновића.  Један од кандидата био је и Александар Рајковић из Гроцке кога  је, према сазнањима Жиг инфа, прогурао Миленко Буквић садашњи шеф одборничке групе  СНС-а.  Име Александра Рајковића на први помен можда  не може да са повеже са бившим председником Гроцке Драгољубом Симоновићем, међутим уговоре до којих је дошао Жиг инфо указују да постоји одређена спрега.

Наиме, само према уговорима из ове године које поседујемо, Александар Рајковић је са ГО Гроцка потписао минимум три уговора, укупне вредности од 1 800 000 (милион и осамсто хиљада) динара у времену док је на место председника ГО Гроцка била Живадинка Аврамовић књиговођа Симоновићевих фирми..

Ова три уговора која поседујемо односе се на рачунаре и рачунарску опрему, услугу реконструкције видео надзора као и реинсталацију сервера. Два од три уговора су потписана након одржаних локалних избора.

ugraj1

ugraj2

ugraj3

Председник ГО Гроцка Драган Пантелић, односно Веће ГО Гроцка, у току писања овог текста, сменило је више функционера, изузетно блиских Симоновићевих сарадника. Према сазнањима Жиг инфа, смењена је начелница урбанизма Биљана Губеринић, начелник финансија Светлана Симијоновић и заменик начелника Управе Борис Прибићевић. Смењен је и Драган Петровић начелник заједничке службе.

Да ли ће новоизабрани председник ГО Гроцка решити и случај Александра Рајковића који је изабран на његов предлог за члана Већа, а који уједно има милионске уговоре са овом приградском општином, плус на је плати члана Веће ГО Гроцка, дефинитивно ће показати време.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Промо

Bg

Најчитаније