субота, 27 фебруар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ко врши превоз деце у Гроцкој за преко 328 хиљада евра?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

1. септембра 2020. године, као и сваке године почела је школска година. Како би најмлађи путовали до својих школа, потребно је обезбедити превоз аутобусима или другим превозним средством на територији ГО Гроцка.

 Кренула је школска година, а на територији ГО Гроцка се (не) зна ко превози малишане. Наиме, на територији ГО Гроцка примећени су комби превозници који превозе децу са ознаком "ГО Гроцка". Осим овог натписа, на овом аутопревознику не постоји никаква друга ознака, што је супротно Закону о друмском саобраћају. Такође, упитно је и ко је дозволио да се грб ГО Гроцка користи као обележје на овом аутопревознику. 

Са оваквом ознаком, испада да ГО Гроцка врши услуге превоза деце, што је апсолутно правно немогуће.

Како другачије сазнати ко је заправо аутопревозник, уколико не питате оног чије су ознаке на комбијима за превоз деце? То смо и урадили, упитали смо Инфо службу ГО Гроцка које предузеће обавља делатност превоза деце, као и да ли је дата сагласност за коришћење грба ове Општине.

prevbos

Међутим, ни после два дана од послатих питања из ГО Гроцка одговор није стигао.

Преостало је да погледамо да ли је било јавних набавки за превоз деце у ГО Гроцка. Пронашли смо уговор који је ГО Гроцка склопила са групом понуђача, међу којима је и "Руђер Превоз". Према објављеној документацији потписан је уговор вредан 38 766 222, 00 РСД-а, или за око 328 527 евра.

rudjerrr

Уговор је потписан 17 августа 2020. године, дан пре него је, правно гледано, Живадинка Аврамовић сада бивша председница ГО Гроцка из редова СНС-а смењена, односно дан пре него јој је прошао мандат. Потписник овог уговора испред ГО Гроцка је Живадинка Аврамовић.

Руђер и Симоновић

Након што је смењен Драгољуб Симоновић, бивши председник ГО Гроцка којем се суди за паљење куће новинара нашег портала, Милана Јовановића, на његово место поставља се Живадинка Аврамовић. Тачније, 20. марта 2019. године, на седници Скупштине општина Гроцка  прихваћена је оставка председника те општине Драгољуба Симоновића, оптуженог да је налогодовац паљења куће новинара Милана Јовановића, а на његово место изабрана је Живадинка Аврамовић. На званичном сајту ГО Гроцка, стајало је да је Аврамовићка рођена  1958. године, по занимању је економиста, радила је у ПТТ, УРО Спорт, ПКБ Воћарске плантаже, а од 1992. као власник приватне фирме бавила се књиговодством, као и да је члан  СНС-а од оснивања.

Међутим, оно што није стављено у Живадинкин ЦВ-и, јесте податак да је она кућни пријатељи са Драгољубом Симоновићем већ 30 година ,као и да јој је његова супруга Зорица најбоља пријатељица. Живадинка и њен супруг били су књиговође у свим Симоновићевим фирмама. 2016. године улази у политику на позив Драгољуба Симоновића и одмах након избора добија место заменика председника Гроцке. Живадинкин син и Симоновићева ћерка су раније били у 7. година дугој вези. Супруг секретарице Живадинке Аврамовић је полицајац оптужен за помагање у паљењу куће новинара Милана Јовановића.

Сарађивање ГО Гроцка и "Руђер превоза" познато је још од времена владавине Симоновића. Наиме, како је Жиг инфо већ писао те 2019. године, пензионерима са подручја Гроцке били су омогућени бесплатни излети широм Србије. Обично су се такви излети организивола 2-3 пута месечно, а представници Српске напредне странке су  неретко биле, такозване вође пута. Ипак, ти излети уопште нису били бесплатни јер су плаћени новцем свих грађана ГО Гроцка и то у износу од 12 милиона динара.

Наиме, 28 фебруара 2019. године, ГО Гроцка потписује са предузећем "Руђер превоз доо" уговор вредан 12 милиона динара за излете пензионера "Упознајмо Србију". Потпис испред ГО Гроцка ставља тадашњи председник Драгољуб Симоновић. Међутим, Драгољуб Симоновић се од 25. јануара па до 7. марта 2019. године налазио у притвору Централног затвора у којем се налазио због утицаја на сведоке осумњичен да је налогодавац за паљење куће нашег новинара Милана Јовановића. Према овој објављеној документацији испада да је Симоновић овај документ потписао из затвора.

Предузеће "Руђер превоз доо" је, према раније објављеним подацима имовине функционера портала Крик, у власништву ћерке министра Шарчевића, такође члана СНС-а.

Поред тога, како је Крик објавио, да је "Руђер превоз" добио три тендера на општини Вождовац за превоз деце, последње године приметно је да је ово предузеће добило тендер и у Гроцкој за исту делатност.

 

 

ЕЖИ

 

 

Промо

Bg

Најчитаније