субота, 25 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Школа у Брестовику пример сложности родитеља, малишани ускоро у клупама

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У дворишту матичне школе ОШ“Илија Гарашанин“ у Гроцкој, 14. октобра 2020. године, окупило се 20-ак незадовољних родитеља због одлуке директорке да ученици подручне школе из Брестовика, од тог дана, пређу на онлајн наставу, јер школа није безбедна за боравак деце и спровођење наставе. Како је раније саопштено школа није безбедна због лошег стања крова и прокишњавања истог, где је дошло до квашења плафона и електричних инсталација.

 

На том састанку,по наводима директорке Љиљане Бошковић, речено је да дугогодишњи проблем није могуће трајно решити и детаљно средити реконструкцију крова, јер је школа у спору са бившом учитељицом и нерешеним имовинским односима.

Како одлучни родитељи нису пристали на предлог за онлајн наставу и неизвесност до када би трајало такво стање, упутили су се у општину Гроцка у нади да председник општине може решити проблем.

На пријему код председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића, постигнут је договор да се одмах оде на лице места и сагледа проблем. Делегација родитеља и директорке школе, на челу са председником општине, уверила се у катастрофално стање крова. Направљен је договор, са компромисним решењем, да деца похађају наставу у матичној школи у Гроцкој, а да се хитно приступи санацији крова у наредних 7-10 дана.

Након десет дана, тачније јуче 24. октобра посетили смо ову подручну школу у Брестовику и уверили смо се да је кров реконструисан, као и да су урађени нови олуци.

skola brestovik

Према речима директорке Љиљане Бошковић, очекује се да ће малишани из Брестовика сести у клупе своје матичне школе у току следеће недеље, јер се ради и санација унутрашњих зидова.

- До краја следеће недеље ђаци ће кренути у школу јер председник Гроцке жели и да се окречи, односно да се санирају зидови који су оштећени прокишњавањем. Такође, санирани кров треба проћи надзорни орган да би се утврдило да је све урађено по прописима, изјавила је укратко за Жиг инфо, Љиљана Бошковић директорка ОШ "Илија Гарашанин".

Школа у Брестовику је пример како сложност може победити и најгоре недаће. Родитељи малишана из Брестовика били су упорни у својој одлуци, односно свом протесту и остварили су свој циљ- школа је реновирана!

 

За Жиг инфо:
Зоран Лалић

Промо

Bg

Најчитаније