понедељак, 21 јун 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Плаћају га сви грађани општине Гроцка, а он није ни у Србији!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

На претходним локалним изборима на листи СНС-а у Гроцкој, као други по реду нашао се кошаркаш Иван Паунић.

С обзиром да су напредњацима била потребна нова лица, јер је старо руководство је у свету познато једино  по паљењу куће новинара Милана Јовановића, Иван Паунић и садашњи председник ГО Гроцка Драган Пантелић су дошли као право освежење за ову партију.

У фебруару 2020. године, кошаркаша Иван Паунић потписао је уговор са Мега Бемаксом. У дресу овог тима наступио је само два пута, након чега су све утакмице прекинуте због пандемије корона вируса. Почетком марта исте године, напредњаци у Гроцкој предају своју листу за локалне изборе, а Иван Паунић се налазио на другом месту.

Избори су се завршили 21. јуна и очекивало се да ће убедљива победа напредњака у Гроцкој донети врло брзо формирање локалне власти, то се, међутим, није десило. Док су Грочани чекали да се формира локална власт, права мала битка за што бољу позицију владала је међу напредњацима.

У том времену, једино што је било сигурно да ће Драган Пантелић преузети чело општине Гроцка, док ће Иван Паунић преузети место председника Скупштине ове локалне самоуправе.

План да Паунић буде на место председника СГО Гроцка мења се почетком августа 2020. године, јер му је стигао уговор, везано за кошаркашку каријеру, са Локомотивом. Ипак то не спречава актуелног председника Драгана Пантелића да као његовог заменика постави Ивана Паунића.

Почетком прошле недеље, Иван Паунић је напустио Србију и са својом породицом отишао у Русију, како би се прикључио тиму Локомотиве. Међутим, након данашње седнице СГО Гроцка Иван Паунић није смењен и правно гледано он је још увек заменик председника ГО Гроцка. За то место следује му примања у износу од преко 100 000 динара.

Пре него што је отишао у Русију, Иван Паунић је обећао да ће дати интервју за Жиг инфо. До интервјуа ипак није дошло, али нам је у неформалном разговору рекао да ће он док је у Русији остати заменик председника ГО Гроцка, а да ће своја примања за ту финкцију давати у хуманитарне сврхе.

Да ће тако и бити, потврђује и данашња седница СГО Гроцка која није изгласала престанак његовог мандата, тачније Паунић ће и даље бити заменик председника ГО Гроцка на плати преко 100 000 динара!

Остају бројна неразјашњена питања, а кључно је да ли заиста грађани ГО Гроцка желе да новцем свих грађана плаћају неког који уопште није у Србији, оног који има потписан више милионски уговор и то у страној валути. Исто тако остаје непознаница коме ће уопште новац бити уплаћиван, односно у корист које хуманитарне помоћи. Уосталом, како ће се заменик председника ГО Гроцка бавити кључним проблемима ове локалне самоуправе, ако се уопште и не налази у земљи?

А не тако давно, актуелни председник ГО Гроцка  Драган Пантелић у свом експозеу дао је јасну поруку:

-Овде нисмо да би се ухлебљивали и да би имали проходе и да би од тога само живели. Не трошимо своја лична средства, већ буџетска и тако са њима морамо да располажемо.

На управо завршеној седници ГО Гроцка, на постављено питање одборнице Бојане Букумировић, зашто је Иван Паунић и даље заменик, председник општине Гроцка Драган Пантелић изјавио је да пак Паунић није још потписао уговор, те ће се тек за месец дана знати његов статус. 

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Промо

Bg

Најчитаније