субота, 25 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Каква црна "Пантина метла" кад је у Гроцкој извршена само "рокада"

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Према ранијим писањима Жиг инфа,10. септембра 2020. године одржан је састанак Већа ГО Гроцка на којем су смењени поједини функционери ГО Гроцка.

Тачније, тада су смењена следећа лица:

Биљана Губеринић, начелница Урбанизма

Светлана Симијоновић, начелник Финансија

Борис Прибићевић, заменик начелника Управе.

Драган Петровић- Гиле, начелник заједничке службе

 

Сва горе наведена лица су дојучерашњи блиски сарадници бившег председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића којем се суди за паљење куће новинара Милана Јовановића.

Иначе, Жиг инфо је  неколико дана пре смењивања ових лица добио информацију да је бивши председник ГО Гроцка , Драгољуб Симоновић, преко посредника поручио да уколико дође до смене ових лица, лично ће нови председник Гроцке имати проблема са њим. 

Да ли се новоизабрани Пантелић уплашио Симоновића, или је пак вешто као и његов претходника одиграо на карту смењивања и поновног постављења зарад интереса Српске напредне странке, можемо само да се упитамо али чињеница је да је одрађена класична рокада, односно да смењивања готово и да није било.

 

Наиме, према сазнању Жиг инфа, бивша начелница урбанизма Биљана Губеренић постављена је на место "урбаниста I" у Одељењу за грађевинско-урбанистичке послове. На том радном месту има основно примање од 84 2233,95 динара.

 

Светлана Симијоновић, бивша начелница Финансија распоређена је на место шефа Одсека за финансије, привреду и друштвене делатности са примањем од 89 769,57 динара.

 

Борис Прибићевић, заменик начелника Управе распоређен је на послове планирања одбране у Одељењу за заједничке и опште послове са примањем од 84 533,20 динара.

 

Најинтересантнију "смену" добио је Драган Петровић- Гиле бивши начелник заједничке службе. Према званичним подацима, Петровић је распоређен на место шефа Одсека за опште послове и извршење Решења у Одељењу за инспекцијске послове са примањем од 89 092,26 динара. Иначе, за редно место Петровића према Закону о инспекцијском надзору у члану 45 јасно је одређено ко може обављати такву делатност.

"Радом инспекције може руководити лице које поред услова утврђених овим законом за рад на радном месту инспектора има и најмање пет година радног искуства на пословима инспекцијског надзора, односно у области која је под надзором те инспекције", наводи се у Закону о инспекцијском надзору.

Према сазнањима Жиг инфа, Драган Петровић пре постављења за "шефа комуналне инспекције" у Гроцкој нема ни дана радног искуства као инспектор.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић,

насловна фотографија: Илустрација- фотомонтажа

Промо

Bg

Најчитаније