среда, 14 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Знате ли како се назива радница на шалтеру Поште у Гроцкој?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Уколико би вам неко у Гроцкој саопштио да се налази на "пословима унапређења општег оквира за привређивање у ГО Гроцка, а ради задовољења потреба становника Пудараца и Дражња", на који "занат" помислите?

 Како не би дуго размишљали, открићемо вам да је то заправо радница на шалтеру испоставе Поште у насељу Пударци и Дражањ.

Наиме, у току 2015-2016. године, на територији ГО Гроцка у појединим Месним заједницама помпезно су отворене испоставе "Пошта Србије". Како се наводило у многобројним саопштењима, праћења фотографијама са отварања оваквих шалтера, циљ је да становника ГО Гроцка, поједине послове завршавају у својим Месним заједницама.

- Ово је управо оно што желимо и чему тежимо. Циљ нам је да новим законом и статутом спроведемо децентрализацију, то јест да надлежности града пренесемо на општине, а потом и на приградске општине, а да локална самоуправа одређене надлежности пренесе на Месне заједнице, како би грађани послове завршавали у насељима у којима живе. Ово је прва општина која је овако нешто урадила и која заслужује да буде пример другим општинама, јер свако веће насеље треба да има услужни административни центар- рекао је тадашњи градски менаџер Весић на отварању испоставе Поште у Калуђерици 2015. године.

Према информацијама Жиг инфа, договор "Поште Србије" и ГО Гроцке био је такав да ће ово предузеће (Пошта) уредити испоставе, док ће простор и раднике који ће радити на шалтерима обезбедити локална самоуправа.

Заправо, ГО Гроцка је обезбедила простор у којем ће се налазити испостава, а Поште су тај простор само уредиле. С обзиром да се из буџета ГО Гроцка не могу финансирати радници Поште Србије, општинско руководство ГО Гроцка долази до идеје да се радници који ће радити на шалтерима оваквих испостава, исплаћују на основу уговора о делу али под другачијим занимањем. Тако је настао и уговор о делу за "послове унапређења општег оквира за привређивање у ГО Гроцка, а ради задовољења потреба становника Пудараца и Дражња".

postar grocka naziv

Званично од Управе ГО Гроцка нећете добити податак да је реч о радници Поште, из разлога што се оваквим чином крше Закони који одређују како се троше средства из буџета. Такође, иако је затражено, Управа ГО Гроцка није доставила податак о висини примања овог "чудног" занимања, као ни које се лице налази на овом радном месту.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Промо

Bg

Најчитаније