среда, 14 април 2021

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Кадровска решења СНС-а у Гроцкој: Конобар управља командним центром водовода

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Велики број функционера у Гроцкој "суочили" су се са школовањем под старе дане, или непосредно пре него што су дошли на функције или на места директора јавних предузећа.

Садашњи директор ЈП "Водовод и канализација" из Гроцке, Мирко Добријевић  2012. године био је постављен на место директора сада пропалог предузећа ЈКП "Гроцка" када је за само један дан  склопио 83. уговора о раду. Сви потписници били су чланови СНС-а. Међу тим "уговорцима" налазили су се и садашњи директор ЕПС-а Милорад Грчић, Стефан Дилберовић бивши председник ГО Гроцка и многи други.

Иначе у Гроцкој јавна предузећа претежно служе како би се запошљавали партијски кадрови актуелне власти. Неретко се дешава да су таква  лица запослена само на папиру, односно да су у радном односу али да се уопште не појављују на послу.

Жиг инфо је затражио од ЈП "Водовод и канализација" из Гроцке да нам доставе, по Закону о слободном приступу информацијама од јавног значаја, списак свих имена радника који су запослени по било ком основу, са описом радног места и висином плате, како би дошли до тачних података колико је таквих "партијских кадрова".

Међутим, водовод из Гроцке, тумачећи овај Закон, на само њима познат начин, одбио је да нам пошаље такву информацију већ је само послао укупан број запослених радника.

vododgzak

Ипак, Жиг инфо је дошао до уговора који јасно указује да су у овом предузећу  радна места измишљена, само како би се удомили "партијски кадрови".

У уговору који објављујемо налази се очух до јучерашњег заменика председника ГО Гроцка, Ивана Паунића, који је недавно разрешен дужности због потписивања уговора са руском "Локомотивом". Наиме, Горан Мићић је запослен у ЈП "Водовод и канализација" Гроцка са школском спремом конобар на место Диспичер- управљачко командног центра са платом од 45 000. динара. Овај уговор је потписан, у јануару 2020. године на 120 дана, од стране бившег вд. директора водовода Ивана Евтова.

micic1

micic2

Подсетимо се,  након што је  за скупштинском говорницом у Гроцкoj покренуто питање тадашњег заменика председника ове локалне самоуправе, јавио се и сам актер Иван Паунић саопштењем на званичном сајту ГО Гроцка у којем је навео, између осталога, "нека се стиди свако ко каже да је дошао овде  да троши новац грађана Гроцке".

ОПШИРНИЈЕ САОПШТЕЊЕ ИВАНА ПАУНИЋА-ОВДЕ

Према информацијама Жиг инфа, Горан Мићић је примљен у водовод у Гроцкој као политички дил СНС-а и Ивана Паунића. Након паљења куће новинара нашег портала Милана Јовановића, рејтинг напредњака у Гроцкој је опао. Повереник СНС-а за ову локалну самоуправу, Милосав Миличковић је имао тежак задатак почетком године, да на листи одборника за будуће изборе у Гроцкој постави некомпромитоване људе, по могућству привреднике, спортисте и слично. Сада бивши заменик председника ГО Гроцка, Иван Паунић је прихватио одборничко место, високо позиционирано, а за узврат добио је ухлебљење свог очуха.

Поред запослења свог очуха, Паунићев добар пријатељ, Александар Рајковић постаје већник у ГО Гроцка.

ВИШЕ О АЛЕКСАНДРУ РАЈКОВИЋУ-ОВДЕ.

ЕЖИ

 

Промо

Bg

Најчитаније