понедељак, 19 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

И сукоб интереса за Комисију у Гроцкој небитан, новац иде како они пожеле

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

30. септембра  расписан је јавни конкурс за финансирање програма и пројеката удружења из буџета Градске општине Гроцка у 2020.години. Иначе, ово је поновљен конкурс јер је прошли оборен из разлога што је новац додељен удружењу које није са подручја града Београда, а што је био услов према конкурсној документацији, као и карате клубу "Дунав" јер је реч о спортском клубу.

12. новембра су изашли резултати поновљеног конкурса, и већ на првом кораку Жиг инфо је утврдио да је комисија отишла практично и корак даље, односно да је новац дат удружењу чији је заступник преминуо пре расписивања конкурса.

ВИШЕ ОВДЕ

Након детаљније анализе, према достављеним копијама конкурсне документације овог јавног конкурса, Жиг инфо је поднео приговор комисији, на основу пронађених евидентних недостатака, међутим иста је и прихватила и одбацила приговор.

Према наводима комисије, прихватили су  једино приговор који се односи на удружење "Центар за удружење Рома" из разлога што је законски заступник преминуо пре предаје документације . Што се тиче осталих навода Жиг инфа, наведених у приговору, комисија у Гроцкој је, практично, признала да је сама за поједина удружења допуњавала конкурсну документацију. Такође, за комисију у Гроцкој није спорно то што поједина удружења нису имала финансијски извештај за 2019. годину, из разлога што они сматрају да им није потребан. Решење комисије потписано је од стране председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића.

Погледајте решење комисије на приговор Жиг инфа:

 

Решење - Медијски Центар Жи... by Željko Matorčević

Иако је потврдила бар један недостатак, комисија у Гроцкој ипак није одустала од додељивања средстава удружењима, осим што за спорно удружење није додељен новац.

 

Одлука о Избору Програма и ... by Željko Matorčević

Претходни  јавни конкурс за финансирање програма и пројеката удружења из буџета Градске општине Гроцка у 2020.години, према приговору Медијског центра "Пулс" оборен је из разлога зато што, између осталога, за карате клуб "Дунав" из Гроцке је утврђено да је спортско удружење. Решење комисије је потписано од тадашње председнице ГО Гроцка, Живадинке Аврамовић.

resenjestefanovo

Међутим по решењу по приговору Жиг инфа, комисија је исти одбацила сматрајући неоснованим наводе да је карате клуб "Дунав" из Гроцке спортско удружење.

resenjestefanovo1

Комисија  за финансирање програма и пројеката удружења из буџета Градске општине Гроцка у 2020.години, направила је још један пропуст, кажњив по Закону о сукобу интереса, доделивши средства удружењу "Актив жена региона Гроцке". Наиме, према подацима из АПР-а, заступник овог удружења је Радмила Драгутиновић, пензионер 1948. годиште.

radmilaapr

Ово удружење регистровано је на адреси Крушедолска 19 у Винчи. Оно што је комисија , намерно или случајно, превидела јесте да је заступник уједно и одборник у ГО Гроцка са истим пребивалиштем. Драгутиновићка је одборник испред ПУПС-а и учествовала је на заједничкој листи СНС-а у Гроцкој.

radmilaapr1

Након приговора Жиг инфа и донетог решења по истом од стране комисије за финансирање програма и пројеката удружења из буџета Градске општине Гроцка у 2020.години, може се закључити да је у Гроцкој приликом додељивања средстава све дозвољено. Удружења не морају да имају ни потребну документацију, јер ће комисија исту набавити за вас, а можете бити и одборник и у сукобу интереса. Ономе коме је намењено, тај ће новац сигурно добити.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић, Зоран Лалић

Промо

Bg

Најчитаније