уторак, 20 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

У припреми пројекат за изградњу канализације у Калуђерици

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Житељи Калуђерице, једног од највећих нелегалних насеља не у Србији имају великих проблема са водом, струјом, а посебно са канализацијом. Да би се овај проблем решио, град је кренуо у преговоре са Европском инвестиционом банком како би се обезбедила подршка за изградњу комплетне канализације и постројења за прераду отпадних вода у овом насељу.

 – Дефинисаћемо услове како бисмо могли полако да кренемо у расписивање тендера, прво за израду техничке документације, а онда и за израду саме канализације – рекао је Горан Весић, заменик градоначелника.
Он је подсетио да је расписан тендер за изградњу канализације на левој обали Дунава, односно за изградњу пречистача за прераду отпадних вода, а уследиће још два тендера, измећу осталог тендер за изградњу саме канализације приближне вредности од 50 милиона евра, од чега 35 милиона даје Европска инвестициона банка, а 15 милиона град Београд.
– Тиме ћемо дефинитивно решити проблем на левој обали Дунава, односно сви ће добити канализацију. Оно што је још важније, све отпадне воде биће прерађиване и тако ће ићи у Дунав – истакао је заменик градоначелника.

Бранка Васиљевић    Политика

Промо

Bg

Најчитаније