понедељак, 08 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

На сред Липака у Врчину чесма, раднице водовода и „помоћника“ већника

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Док мештани насеља Ритопек у 21. веку жељно очекују водовод,  док већина грађана ГО Гроцка је суочена са рестрикцијама воде због малих капацитета бунара, или пак жељно ишчекују прикључак,  у Врчину у насељу Липак, на сред њиве налази се чесма која се напаја из локалног водовода.

О информацијама да ли постоји оваква чесма, новоизабрани директор ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка, Мирко Добријевић никада није чуо, а није ни упознат. Ако постоји, како наводи Добријевић, сигурно ће предузети све мере у границама овлашћења директора водовода, како би се овакав чин санкционисао.

Жиг инфо је протеклих месеци истраживао ко је власник ове чесме, односно на чијој се парцели налази, као и да ли се напаја из локалног водовода.

Према речима мештана Врчина, ова чесма, на овој њиви се налази већ пар година. Често су виђали да се у летњим данима са ње наводњава засађено воће и башта. Зими се, због мразева, затвара вентил како не би попуцалe цеви, а забрави се и прилаз шахти.

IMG 20201106 154756

IMG 20201106 154753

 

Новинари Жиг инфа, изашли су на терен, и утврдили су да чесма постоји као и да се напаја из локалног водовода. Чесма се налази на сред парцеле окружена засадом воћњака.

 

 

Ко је власник парцеле

 

Накнадним утврђивањем катастарских бројева, утврдили смо да се чесма налази на парцели Живадина Митрића, бившег већника, садашњег помоћника већника за просвету  и пријатеља (ћерка му удата за сина) бившег председника ГО Гроцка, напредњака Драгољуба Симоновића.

vrt1

Парцеле 6600/1,2,3 према катастарским подацима припадају Живадину Митрићу

Иначе, Живадинова супруга, Драгица је запослена у предузећу ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка. Како кажу наши извори, пријатељство са Симоновићима учинили је, између осталога,  да се ова чесма нађе на њиховој парцели.

Од како је Српска напредна странка на власти у Гроцкој, овакве бахате појаве су постале уобичајена ствар. У Врчину постоје и они који уопште немају прикључак за воду, јер им је финансијски услови то не дозвољавају. С друге стране, на примеру породице Митрић се може видети да је функционерима владајуће странке све приступачно а и бесплатно.

 

За Жиг инфо:
Милан Јовановић, Зоран Лалић, Жељко Маторчевић

Промо

Bg

Најчитаније