уторак, 13 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Хакерски напади и интернет саботаже у општини Гроцка

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

30.12.2020.  одржана je 5. по реду седница СГО Гроцка, на којој се дискутовало о планираном буџету за 2021. годину. Седница је трајала преко 4. сата, а председник ГО Гроцка, Драган Пантелић изнео је озбиљне оптужбе на рачун својих сарадника.

Председник Гроцке је у свом обимном излагању навео и да му сметају карикатуре које излазе на Жиг инфо, као и да ти који износе информације раде против државе. Такође, Пантелић је критиковао рад својих служби, говорећи између осталог, и о случају искључења интернета после 16. часова у згради ГО Гроцка,  па до илегалних софтвера који се користе у рачунарима.

Три месеца раније, тачније 03.09.2020. Драган Пантелић је изабран за новог председника Гроцке. Након именовања, постављени су чланови Већа ГО Гроцка, на предлог Пантелића. Један од кандидата био је и Александар Рајковић из Гроцке кога  је, према сазнањима Жиг инфа, прогурао Миленко Буквић садашњи шеф одборничке групе  СНС-а.  Име Александра Рајковића на први помен можда  не може да са повеже са бившим председником Гроцке Драгољубом Симоновићем, међутим уговоре до којих је дошао Жиг инфо указују да постоји одређена спрега.

Наиме, само према уговорима из прошле године које смо објавили, Александар Рајковић је са ГО Гроцка потписао минимум три уговора, укупне вредности од 1 800 000 (милион и осамсто хиљада) динара у времену док је на место председника ГО Гроцка била Живадинка Аврамовић књиговођа Симоновићевих фирми..

Ова три уговора која поседујемо односе се на рачунаре и рачунарску опрему, услугу реконструкције видео надзора као и реинсталацију сервера. Два од три уговора су потписана након одржаних локалних избора. Дакле, један од уговора се своди и на реинсталацију сервера са миграцијом података и  конфигурисање пословног окружења (софтвера) за рад са сервером.

ВИШЕ О УГОВОРИМА- ОВДЕ

 

Првог тромесечја прошле године, десио се хакерски напад на сервер предузећа "Еко Гроцка". Тачније дошло је до екстерног упада и измена екстензија. Због тог хакерског упада, поднета је пријава против НН лица, а сва база података пребачена је на други сервер.

Када се овај хакерски напад догодио, сервер предузећа "Еко Гроцка" одржавао је управо садашњи већник Александар Рајковић.

internet karikatura grocka

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Илустрација-карикатура

 

 

 

Промо

Bg

Најчитаније