четвртак, 16 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Акција "Моцарта": Гроцка добија кошаркашки терен посвећен Ивану Паунићу

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Освајач сребра на ЕП 2009. прве кораке је направио баш на овом игралишту које добија ново рухо...

Од бетона до сребрног постоља. Пут Ивана Паунића ка остварењу кошаркашких снова кренуо је са једног малог игралишта у Гроцкој, на коме се већ годинама не игра баскет јер је потпуно оронуло.
Златни дечак наше кошарке ту је правио прве кораке, намештао руку за наступе у локалном клубу за који је једном постигао чак 63 поена… Ту је сањао позив селектора, медаље у националном тиму, а у суботу, 31. јула од 18 часова, отвориће терен који "Моцарт" обнавља у његову част, у склопу акције “100 терена за једну игру”!
Паун је баш са овог места кренуо у узбудљиву кошаркашку авантуру током које је бранио боје чак 17 клубова. У сећању навијача је остао урезан као један од најборбенијих чланова Дудине подмлађене чете, која је са просеком од 22 године освојила сребро на Европском првенству 2009. и донела прво одличје за српску кошарку после седам година.

“Моцарт отвара терене у част освајача медаља и спортиста који су дали велики допринос развоју кошарке, а поносан сам што ће један од најлепших бити изграђен баш у месту где сам одрастао. Ја сам започео свој кошаркашки пут на овој бетонској подлози, али млађе генерације ће сада добити нови и лепши терен. Ова акција је изузетно значајна за нашу децу и омладину и захвалан сам компанији Моцарт на томе што обнавља терен на коме сам правио прве кораке”, поручио је Иван Паунић уочи свечаног отварања.

Пресецању врпце претходиће ревијална утакмица, а биће организовано и такмичење у шутирању тројки. Најуспешнији шутери освојиће вредне новчане награде, а за сваку погођену тројку на новим кошевима, "Моцарт" ће донирати новчана средства у хуманитарне сврхе, за лечење малог Бошка Гуглета.

“Ово је 87. терен који отварамо у оквиру наше чувене акције, која за циљ има да младе врати правим спортским вредностима, да се друже и баве спортом, професионално или рекреативно. Управо на оваквим теренима су широм Србије и Републике Српске стасавала велика кошаркашка имена, а обновом се пружа прилика неким новим клинцима да крену стопама шампиона. Позивамо све Грочане да у суботу дођу на дружење са Паунићем”, нагласио је Борјан Поповић, директор корпоративних комуникација компаније "Моцарт".

 

Промо

Bg

Најчитаније