петак, 29 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ШАЧИЦА ПРОТЕСТАНАТА Лештанце, изгледа, школа не интересује!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
Тридесетак мештана Лештана, 20. јула , одазвало се протесту због тога што се још није почело са изградњом Основне школе а која је срушена у фебруару ове године. Протест је, иначе организован, преко друштвене мреже Фејсбук. -Драги родитељи, бивших, садашњих и будућих дјака; староседеоци и придошлице, време је да се активирамо! Очигледно је период прикупљања јефтиних политичких поена прошао. Велики су лагали на велико (онако смело, са изношењем датума - 20.јун почетак радова - 10-15. септембар усељавање у нову осмогодишњу школу),а они мали, њих нипошто не смемо изоставити, а свако од нас их има бар неколико у окружењу, кочоперно су баратали информацијама (јер, забога, они све знају!!!) Циљ им је да пошаљу нашу децу у школе у Винчи и Калудјерици од септембра и да, при том, радови у Лештанима и не започну. А онда, то сви знате, проћи ће нове деценије, пуне вама староседеоцима добро знаних обећања "за две-три године"! Родитељи деце, ове наше мале школе, активирали су се путем Вибер-а. У пар сати, много нас је контактирало министарство, неке медије... Дајте нове предлоге. Све је боље од пуке тишине и слегања раменима.Ваш глас ће се далеко чути будете ли се ујединили!, наводило се у саопштењу организације протеста на друштвеној мрежи. Међутим, овом протесту се одазвало само неколиција мештана, што је у групи друштвене мреже Фејсбук, под називом: "Хајде да саградимо школу у Лештанима"  окаректирисано као "СРАМОТА". Организатори разматрају нови вид протеста, а како је саопштено заказан је састанак са председником ГО Гроцка, Драгољубом Симоновићем.  

Сва обећања изградње школе у Лештанима

У фебруару ове године, поједини медији су објавили да ћe зграда истуреног одељења осмолетке „Никола Тесла“ у насељу Лештане биће обновљена од темеља. Нова зграда, како је најављено, имаће три спрата и користиће је и ђаци до 8. разреда. Тада се наводило да ће изградња нове зграде ОШ „Никола Тесла“ у Лештанима започети у мају или јуну. -Постојећи објекат ће бити срушен, тако да ће ђаци добити потпуно нову школу. Ако радови почну пре завршетка школске године, ђаци ће бити распоређени у територијално најближе школе, уз организован превоз, наводило се у медијима. Након ове информације, школа у Лештанима је срушена а од тада нису започети никакви грађевински радови. Иста власт, исто место обећања у октобру 2016, године пред председничке изборе дала је обећања да ће већ у 2017. години малишани кренути у нови школски објекат.

Вест из октобра 2016. године:

Градоначелник Београда Синиша Мали посетио је данас издвојено одељење ОШ „Никола Тесла” у Лештанима и најавио да ће следеће године почети изградња нове школе, те да ће ђаци 2017/18. школску годину похађати у новом објекту. Градоначелник је рекао да је школа сада у веома лошем стању и подсетио да је она изграђена пре више од 30 година као привремени објекат. – То нису услови у којима деца треба да проводе време и због тога ћемо заједно са Владом Републике Србије направити потпуно нову школу, а овај постојећи објекат ћемо срушити. До фебруара ћемо усвојити план детаљне регулације, пројекат ћемо радити паралелно са тим, тако да ће најкасније у мају или јуну почети изградња школе, а биће завршена за нову школску годину 2017. године. Ова општина заслужује нову школу са теренима напољу, јер је неприхватљиво да деца у учионици имају час одбојке – истакао је Мали.

Вест из 09. августа 2017. године:

Средства за школу у Лештанима су обезбеђена и у првом кварталу следеће године почећемо са изградњом потпуно нове школе у Лештанима која ће се крајем ове године срушити.“ изјавио је градски секретар за образовање Славко Гак .
А у колико буде изграђена зграда школе у Лештанима, како су изјављивали надлежни, нови објекат имаће три спрата, модерно опремљене учионице и кабинете, фискултурну салу, простор за администрацију, а користиће ће га и ученици виших разреда који сада похађају матичну школу у Винчи.   За Жиг Инфо: Жељко Маторчевић    

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније