уторак, 26 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ОНИ НЕ МАРЕ ЗА ШКОЛЕ! Стално одлагање рока за школу у Бегаљици, Лештанима и Дражњу!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
На подручју ГО Гроцка у току су радови на реконструкцији две Основне школе, док је једна још увек у плану за изградњу. Ово су сва обећања дата претежно током изборних година везана за реконструкцију или изградњу Основних школа на територији ГО Гроцка: Основна школа у Дражњу је изгорела у марту 2014. године и од тада ученици похађају наставу у школи у Умчарима.

14. март 2016. године- Инфо служба ГО Гроцка

У насељу Дражањ увелико се одвијају радови на реновирању подручне Основне школе „Мића Стојковић“ ,у овом насељу. Радове, на реновирању ове школе данас су обишли чланови општинског већа Живадин Митрић и Зоран Којић и председник Привременог савета Месне Заједнице Дражањ Добрица Гајчић. Члан општинског већа задужен за образовање Живадин Митрић истакао је да је до сада урађено више од 80 посто радова и да ће ђаци од септембра нову школску годину похађати у потпуно новом и адаптираном простору.
Школа у Дражњу, како ствари данас стоје, и од септембра 2017. године неће примити ученике. Званичног саопштења нема, али према нашим информацијама још нису санирани пропусти предузећа које је школу реновирали.

Школа у Бегаљици, 09 август 2017.

Градски менаџер Горан Весић и градски секретар за образовање Славко Гак обишли су данас радове на постављању новог крова заједно са председником Скупштине општине Гроцка Стефаном Дилберовићем,заменицом председника градске општине Гроцка Живадинком Аврамовић, чланом већа Зораном Костићем, директорком Јавног предузећа за развој општине Гроцка Рушком Мркић и директорком школе Драганом Пешић. . „Град Београд и Влада Републике Србије издвојили су 67 милиона динара без ПДВ-а за реконструкцију ове школе и похвалио бих компанију „Јадран“ која заиста ради овај посао сјајно и верујем да ће радови бити завршени у септембру, а да ће ђаци добити школу која ће бити уређена, нова, са потпуно новом опремом и која ће испуњавати све стандарде.“ истакао је Весић овом приликом. Раније, Драгана Пешић, директорка ОШ „Иво Лола Рибар“ је изјавила: -Тек је могуће да друго полугодиште отпочнемо тамо. До сада смо радили под отежаним околностима, јер се њихов пети и шести час поклапао са нашим првим и другим, али смо се сналазили некако.
Данашње стање реконструкције школе у Бегаљици је тако да ће пре бити испуњено по речима директорке Пешић него Весића. Подсетимо се, ОШ „Иво Лола Рибар“ у Гроцкој, која је изгорела у пожару у априлу прошле године.

03. октобар 2016. -Школа у Лештанима од почетка школске 2017.!

Градоначелник Београда Синиша Мали посетио је данас издвојено одељење ОШ „Никола Тесла” у Лештанима и најавио да ће следеће године почети изградња нове школе, те да ће ђаци 2017/18. школску годину похађати у новом објекту. Градоначелник је рекао да је школа сада у веома лошем стању и подсетио да је она изграђена пре више од 30 година као привремени објекат. – То нису услови у којима деца треба да проводе време и због тога ћемо заједно са Владом Републике Србије направити потпуно нову школу, а овај постојећи објекат ћемо срушити. До фебруара ћемо усвојити план детаљне регулације, пројекат ћемо радити паралелно са тим, тако да ће најкасније у мају или јуну почети изградња школе, а биће завршена за нову школску годину 2017. године. Ова општина заслужује нову школу са теренима напољу, јер је неприхватљиво да деца у учионици имају час одбојке – истакао је Мали.
Изградња школе у Лештанима још није ни почела. Према задњим званичним обавештењима поново је најављена њена градња. Средства за школу у Лештанима су обезбеђена и у првом кварталу следеће године почећемо са изградњом потпуно нове школе у Лештанима која ће се крајем ове године срушити.“ изјавио је градски секретар за образовање Славко Гак (09. август 2017).   За Жиг Инфо: Жељко Маторчевић

Промо

Bg

Најчитаније