субота, 25 јануар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ДРАМА У ВИНЧИ Девојчицу (10) у школи на великом одмору ИЗУЈЕДАО ПОБЕСНЕЛИ ПИТБУЛ

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Десетогодишња Дуња, ученица трећег разреда ОШ "Никола Тесла" у Винчи, задобила је озбиљне повреде када ју је у школском дворишту, током великог одмора, изуједао побеснели пас, по свему судећи - питбул или стафорд теријер!

- Дуња је на великом одмору изашла у двориште школе. Много воли животиње, па је пружила руку добро познатом псу који је и тог јутра био у школи. Из нама непознатог разлога, пас је тада скочио, оборио је на под и ујео за лице, а након тога почео да јој чупа руку. Успела је да се одбрани, неком вишом силом, и утрчи у школу. Први призор који сам угледао када сам дошао био је страшан, комади њеног меса су јој били на мајици – потрешено започиње причу Душан Дедић, отац нападнуте девојчице. Проблем са којим се основна школа "Никола Тесла" у Винчи бори безуспешно већ две године, јесте чопор од осам паса који живи у дворишту те установе. У понедељак, у 9.30 се по први пут десио инцидент, када је један од паса напао девојчицу Дуњу Дедић, ученицу трећег разреда те школе. - Безброј пута смо звали "Ветерину Београд", они сваки пут изађу на терен, стерилишу их и онда их пусте. Ти пси су гладни и жедни, као вукови који живе у школском дворишту – каже Душан. Дуња је прво одведена у Дом здравља Винча, затим је пребачена у Тиршову. Има три реза на лицу, седам копчи, а рука јој је у завоју. Срећом, није било прелома, али тренутно јој је једно око затворено, а повређену десну шаку не може да стегне. - Избегнута је велика трагедија, могла је бити артерија или око, али она се тако храбро борила. Чека је још испитивање на Инфективној клиници, да се утвди да ли ју је пас инфицирао – додаје забринути отац. Из "Ветерине Београд" кажу да је пас ухваћен истог дана, и да ће бити на посматрању, према процедури, укупно десет дана, након чега они више немају надлежност над њим. - Утврђено је да пас није луталица већ је чипован, што значи да је власнички. Након посматрања он постаје брига Ветеринатске Инспекције - речено нам је из те установе. Од Инспекције нисмо успели да добијемо одговор на питање шта ће бити са псом. - Избегнута је велика трагедија, могла је бити артерија или око, али она се тако храбро борила. Чека је још испитивање на Инфективној клиници, да се утвди да ли ју је пас инфицирао – додаје забринути отац.

ДА ЛИ ЋЕ НЕКО ОДГОВАРАТИ?

Родитељи су у шоку што је било потребно да дође до несреће како би неко покренуо решавање проблема. Питају се чија је одговорност, да ли Инспекције или школе. Читав случај је, прича Душан, пријављен полицији, те се нада да ће се открити чији је пас и да ће неко преузети одговорност за немилу ситуацију.

ДИРЕКТОР: НИЈЕ НАША КРИВИЦА

Директор школе Драгољуб Гачић каже да је одахнуо када је сазнао да ће девојчица бити добро, и да се нада да ће овај догађај подстаћи надлежне да што пре реагују. - Многи мисле да је до нас, али ми не можемо херметички заворити простор на којем борави 2.500 ђака. Много пута смо упозоравали децу да се не приближавају псима и да их не хране, али то су деца, и воле животиње. Настављају да их хране, па тако пси настављају да долазе и бораве у школском дворишту – каже Гачић. ИЗВОР: БЛИЦ

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније