понедељак, 18 јануар 2021

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Нови Сад исплаћује по 100.000 динара породицама умрлих од коронавируса

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Град Нови Сад одлучио је да по 100.000 динара буде исплаћено породицама свих житеља Новог Сада који су умрли од корона вируса. Градска прес-служба је саопштила да је разлог за то што су се поједини рођаци умрлих жалили на енормно високе трошкове сахрањивања.

 

Портал 021.рс је данас пренео да је породици особе умрле од коронавируса у Новом Саду, приликом сахрањивања, уз редовну цену погребне опреме, наплаћено и додатних 15.485 динара за лимени сандук.

Чланови породице сматрају да није поштено да им град наплати и лимени сандук који нису тражили, већ је то обавеза коју прописује Закон о заштити становништва од заразних болести.

"Нисмо ми то тражили и мислим да ни друге породице то нису тражиле него нам је држава наметнула. Има људи који вероватно немају новца ни за основну сахрану, па како тек ово да плате", рекла је особа чији идентитет 021.рс није открио ради заштите њене приватности.

Директор Јавно-комуналног предузећа "Лисје", Владимир Ђаковић, накнадно је одговорио порталу саопштењем да "том предузећу за 31 годину постојања и вршења делатности, ни у једном моменту императив није био да се екстра приходује на муци породице преминулих лица".

Рекао је да цена лименог сандука "није мењана непуних десет година, то јест, важи од 1. јануара 2013. године, иако су цене неопходних материјала и цене рада више пута кориговане од 2013. до данас".

Портал 021.рс изнео је незваничан податак да је од почетка епидемије корона вируса у Новом Саду умрло шест особа.

Бета/Н1

Промо

Bg

Најчитаније