петак, 05 јун 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Затворен колективни центар у Смедереву

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Амбасадор ЕУ Мајкл Девенпорт предао кључеве нових кућа избегличким породицама

СМЕДЕРЕВО - Амбасадор ЕУ у Србији Мaјкл Девенпорт и градоначелница Јасна Аврамовић предали су јуче кључеве новоизграђених кућа избегличким породицама у Малој Крсни, чију је градњу финансирала Европска унија. Овиме је највећи колективни центар на Балкану "ОРА Сартид", у коме је боравило 13.000 људи, коначно затворен.

Изграђено је 45 кућа. Град је доделио 42 локације, инфраструктуру и неопходне дозволе, док је ЕУ обезбедила 570.000 евра за изградњу кућа.

- Сувише дуго сте чекали решавање стамбених проблема. Надам се да ћете имати бољи живот у новим кућама - рекао је Девенпорт. Градоначелница је захвалила на стрпљењу људима који су се уселили у нове куће, пожелела им добро здравље и дуг живот, а свима који су помогли уручила захвалнице Града.

Амбасадор Девенпорт је присуствовао и отварању постројења за прераду споредног отпада животињског порекла. Пројекат су финансирале ЕУ и Аустријска развојна агенција кроз програм "Друштвени економски развој у Дунавској регији", а суфинансирала је Национална агенција за регионални развој, градова Смедерево и Ковин. Вредност пројекта је 360.000 евра.

Ј. И.     Новости

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније