уторак, 20 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ухапшено 56 особа због корупције

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У акцијама које су, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, спроведене на територији Београда, Новог Сада, Панчева, Смедерева, Зајечара, Крагујевца, Краљева, Крушевца, Прокупља, Пирота и Новог Пазара ухапшени су осумњичени који су коруптивним кривичним делима оштетили буџет Републике Србије, буџете локалних самоуправа и друга привредна и физичка лица за више од 8,4 милиона евра, наведено је у саопштењу МУП-а.

Овде можете погледати саопштење МУП-а о акцијама хапшења

Такође, у акцији усмерној на сузбијање сиве економије заплењено је 31.627 боксова цигарета различитих марки без акцизних маркица, вредности око 50 милиона динара.

Међу ухапшенима су и бивше одговорно лице Аеродрома "Никола Тесла", четири полицијска службеника, бивши стечајни управник предузећа "Застава Ковачница у стечају", као и запослени у предузећима "Железнице Србије", "Поштанска штедионица" – експозитура Вршац, у Банци "Интеза" – експозитура Панчево и "Југобанци – ЈУ банци" АД Косовска Митровица, као и власници и одговорна лица у привредним друштвима.

У склопу акције због постојања основа сумње да су починили корупитивна кривична дела, кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против 40 особа.

RTS.RS! Izvor vesti

Промо

Bg

Најчитаније