субота, 06 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ДРУГУ РАЗБИО ГЛАВУ НАСРЕД ЧАСА Оба дечака добила укоре, мајка једног од њих: "Не видим у томе правду"

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Вршњачко насиља које се одиграло у Основној школи "Бранко Радичевић" у Оџацима, када је једном седмаку разбијена глава од стране другог ученика из одељења, могло би да добије епилог.

 

Наиме, како је рекла мајка повређеног дечака за "Блиц", Јелена В, њен син је добио укор разредног старешине, док је дечак који га је ударио добио укор директора. Међутим, она у овоме не види нимало правде.

- Све се завршило на том кажњавању. Али ми тражимо одговорност школе, директорка није поступила по правилима. Требало је прво да позове Хитну помоћ, па тек онда нас. Да дете има повреде главе сазнали смо тек након сат и по времена од незгоде. Све се десило око 10 сати, а нас су звали у 11 часова. Тек после пола сата од тога смо видели у ком је стању наше дете и одвели смо га у болницу - објашњава мајка.

Она истиче како директорка мора да одговара за не поступање по правилима.

Како пише лист "Новости", просветни инспектор Градимир Марковић потврдио је да је начињен пропуст, али и да је наставница требало да реагује другачије.

- Не може бити оправдање да се наставница није снашла. Она има лиценцу за наставника, што значи да је учила како се решавају педагошке ситуације. После опомене, која није била делотворна, морала је оба ученика да удаљи из ризичне ситуације, што није учинила - рекао је Марковић за овај лист.

Дисциплински поступак у вези са наставницом биће спроведен сутра, а из школе нису желели да коментаришу о казнама ученика, јер решења нису званично уручена родитељима.

Павле В, који је повређен пре недељу дана и даље не иде у школу, а родитељи замерају и што се нико није запитао за стање њиховог детета.

- Нико нас није позвао да нас пита како нам је дете. Када све прође, размислићемо да ли ћемо га пребацити у другу школу - рекла је Јелена В.

Мариа Петровић , Вечерње новости/Блиц

Промо

Bg

Најчитаније