уторак, 26 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

"Симине обилазнице" и скупи адвокати

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Бивши полицајац Владимир Михаиловић, који је окривљен да је по налогу бившег председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића подстрекивао да се организује паљење куће новинара портала "Жиг инфо" Милана Јовановића износећи своју одбрану, потпуно је променио ранији исказ и рекао да Симоновић нема никакве везе са паљењем куће новинара.

 Судија је расписао и потерницу за Александром Маринковићем, окривљеним да је бацио молотовљеве коктеле на кућу новинара, који се по други пут није појавио на рочишту и раздвојио предмет, те ће се против Маринковића убудуће водити одвојен поступак. Маринковић је, према информацијама Жиг инфа, у међувремену нестао, односно јавио се својој мајци да ће неко време  бити одсутан, као и да не брине да је он добро.

Сви окривљени у овом поступку имају пуномоћнике, односно адвокате који су за обичне грађане више него папрено скупи, такорећи новчано недостижни. Логично је и поставити питање, одакле онима који су и без посла финансије за ангажовање скупих адвоката?

Жиг инфо је дошао до информација које указују на сумњу да Симоновић врши притисак на сведоке да дају лажне изјаве.Такође, постоји велика сумња и у предузећа која су блиска Симоновићевој фамилији, а преко којих се врши плаћање адвоката окривљенима у случају "запаљена кућа новинара Јовановића".

Доста предузећа која су у фамилијарним рукама Симоновића данас, као подизвођачи раде на важним пројектима, међу којима је и обилазница око Београда.

"Славонија промет"

Од оснивања до 2015. године, директор овог предузећа била је Драгољубова супруга, Зорица Симоновић.

Исте те године, директор постаје Драгољуб Симоновић (када је добио отказ у Железницама Србије).

2016. године Драгољуб Симоновић постаје председник општине Гроцка ,а директор "Славонија промета" постаје Алекасандар Аврамовић (син садашње председнице ГО Гроцка, Живадинке Аврамовић)

2019. године, у октобру месецу, директор "Славоније" постаје Јовица Симоновић ( Драгољубов син). У том месецу могли су се видети и чути огласи да ова фирма тражи значајан број раднка. Према сазнањима Жиг инфа, "Славонија промет" изводи радове на обилазници око Београда. Тачније, ова фирма врши доставу камена из каменолома у Аранђеловцу до Бубањ потока. Подсетимо се, радове на овом делу обилазнице добила је Кинеска фирма.

 

Друга фирма Симоновићеве фамилије јесте "Слободина Бабић припрема градилишта". Иначе , Слободина Бабић је Драгољубове супруге, полусестра из Мале Иванче. Међутим, због сумњивих деловања тог предузећа, та фирма у септембру месецу мења име у "Прокоп солутион"..

 

Наставиће се

 

 

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније