уторак, 11 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

(ВИДЕО) Полиција колима Хитне помоћи јурила демонстранте

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

На друштвеним мрежама недавно је освануо видео-снимак на коме се види како у једном тренутку током протеста испред Народне скупштине Србије полицијајци излећу из возила Хитне помоћи и крећу на демонстранте.

 

Ова, по свему судећи, несвакидашња тактика полиције, али и могућа злоупотреба лекарске службе у обрачуну са демонстрантима испред Скупштине у Београду, појавила се на Фејсбук страници “Народ народу”.

У поменутој објави наводи се да полиција користи кола Хитне помоћи у разбијању демонстраната.

“Народ је хапшен тако што је полиција била скривана у колима Хитне помоћи и онда је на препад нападала људе који су бежали од сузаваца и хамера”, пише у објави.

Погледајте како је то изгледало:

 

<аче, даље у објави се наводи и да је народ на протесту увек пропуштао сва кола Хитне помоћи поздрављајући их громогласних аплаузом. О овоме сведоче и бројни видео-снимци који круже на друштвеним мрежама, а на којима се види да су окупљени пропуштали медицинске раднике да обављају свој посао.

 

Подсетимо, у Србији већ неколико дана трају протести грађана незадољних актуелним стањем у држави и потезима владајућу странке СНС и председника Александра Вучића. Током протеста избили су немири, у којима је велики број грађана претучен, али је и део хулигана, који се сумњиче за вршење поменутог насиља, приведен.

Незадовољни грађани су се од, очигледно, организоване групе хулигана оградили са мирним скуповима под слоганом “Седи, не наседај”.

Са друге стране, грађани Србије су остали неми и на употребу силе полицијских службеника у обрачуну са демонстрантима, која је, судећи по видео-снимцима који круже по друштвеним мрежама, у најмању руку била прекомерна.

Нова

Најчитаније