четвртак, 22 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Вулин: Пронађен снимач параметара војног авиона који се срушио

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да су после пада војног авиона комисије завршиле теренски рад, да су прикупљени материјални докази и пронађен снимач параметара.

 "То није права црна кутија која би снимала и разговоре, снимач параметара лета који је нађен у добром је стању и сада се ишчитава, показаће параметре лета, висину, брзину, како је функционисао. Сви материјални докази су ту, сада у команди ваздухопловства комисије раде и проучавају доказе и не могу прогнозирати када ће завршити", рекао је Вулин на ТВ Прва.

Он је додао да нико не може да нареди комисијама да раде брже или спорије, да су они самостални у раду и да ће резултати истраге бити достављани тужилаштву, а оно ће обавестити јавност или их користити у поступку.

Вулин је додао да "и најјаче војске лете на авионима старим по 30 година" и да "стручна јавност зна да је то нормално јер се авиони ремонтују".

Он је демантовао писање неких медија да је један од погинулих пилота мењао колегу, или да је био на један дан до пензије.

Мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић погинули су у петак у паду авиона МиГ-21 у области села Брасина код Малог Зворника.

Бета/Н1

 

Најчитаније