субота, 25 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Случај Ање Граховац: Вештак одложио суђење лекару

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У Вишем суду у Београду данас је поново одложено суђење анестезиологу из приватне клиника "Перфекта" Станоју Глишићу (75), који је оптужен да је пре 13 година несавесно поступао током операције катаркате девојчици Ањи Граховац, која је због тога преминула. ова незапамћена трагедија догодила се 2007. а у току је маратонски судски поступак коме се још не назире крај.

 

Данашњи претрес одложен је на захтев медицинског вештака Ђорђа Алимпијевића, који је овај предмет недавно наследио од колегинице која је отшла у пензију. Алимпијевића је данас требало да испита стручни сарадник тужилаштва, али је он тражио додатно време да се припреми јер је позив за рочиште добио тек пре два дана.

Суђење је потом одложено за 23. децембар.

Подсетимо, Глишић је најпре у новембру 2017. осуђен на три године затвора због тешког дела против здравља људи, али је ту пресуду укинуо Апелациони суд и поступак вратио на ново суђење.

Поред Глишића, судило се и офталмологу Божидару Илићу, власнику ординације “Илић”, која је од клинике “Перфекта” изнајмила салу за операцију, као и сувласнику “Перфекте” Дејану Милутиновићу (50). У току поступка против оптужених лекара промењено је четворо судија и једном судско веће, па је сваки пут барем формално суђење кретало испочетка. Рађена су чак три медицинска вештачења, а вештачен је и апарат за кисеоник који је коришћен на операцији.

Иван Милићевић   Нова

Промо

Bg

Најчитаније