среда, 14 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

САЗНАЈЕМО: Одбијен захтев за изузеће судије у случају за паљење куће новинара

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

На последњем рочишту на суђењу за паљење куће новинара портала Жиг инфо, Милана Јовановића, захтев за изузеће судије испоставила је Зора Добричанин Никодиновић, која је претходно затражила да се њен клијент Владимир Михаиловић, и без достављања пречишћеног текста оптужнице, изјасни о њој и изнесе додатне доказе у прилог своје одбране.

 

„Тражим изузеће председника већа јер није дозволио да окривљени допуни исказ, а то је правдао чињеницом да је предлог изнет након што је председник већа рекао да је доказни поступак завршен. Сматрам да је исказао пристрасност и изнео нетачан податак. Овим је прекршено право окривљеног на одбрану. Окривљени има право на то чак и након закључења поступка извођења доказа. Без обзира на чињеницу да је измењен оптужни акт, судија није тражио да се свако изјасни о њему. Судији се јако жури. Прибегао је раздвајању поступка у нераздвојивом поступку. Указујем на пристрасност судије и да не може даље да суди“, било је образложење Зоре Добричанин Никодиновић.

После овог захтева судија Жугић је дао паузу од два сата, што је, по његовој процени, било довољно да се председник суда изјасни. Међутим, испоставило се да то није довољно време да се транскрипт достави председнику суда, тако да је рочиште прекинуто и одложено.

Тада је саопштено да ће следеће рочиште заказује за 20. јануар, али је адвокатица Добричанин Никодиновић и тај датум оспорила јер тог дана има суђење у Нишу, а не може да обезбеди замену. Остало је да судија Жугић провери да ли суђење може да се настави 19. јануара или тек почетком фебруара.

Према најновијим  информацијама Жиг инфа, захтев за изузеће судије Жугића је одбијен, а следеће рочиште је заказано за 19. јануар у 9. часова.

 

ЕЖИ

Промо

Bg

Најчитаније