среда, 03 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Три године од смрти Оливера Ивановића и даље без судских пресуда

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Косовска Митровица обележиће сутра у два наврата трећу годишњицу од убиства лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.

 

У 8:15 сати, у време када је убијен, испред просторија своје странке, окупиће се грађани које је позвао бивши члан странке Марко Јакшић, док ће у 10 сати исто то учинити и Грађанска иницијатива СДП.

„Прошле су три године ишчекивања и наде да ће релевантне, како међународне тако и институције у Приштини уложити свој напор и професионалност да се коначно расветле имена налогодавца и починиоца монструозног убиства над Оливером Ивановићем“, саопштила је ГИ СДП.

Та странка види разлог за то у опструкцији и несарадњи истражних органа Приштине са Београдом, преноси портал Коссев.

Да је мало тога учињено на расветлајвању убиства Ивановића, сматра и бивши члан ГИ СДП Марко Јакшић, који додаје да је доста урађено на тиме да се политичка идеја и опција коју је Ивановић водио уништи и пошаље у историју.

Сарадници му се ућуткују на овај или онај начин, као и да неки блиски му људи изгледају као отети и уцењени од режима у Београду, тврди Јакшић.

Он је изразио наду да ће му се у окупљању у 8:15 сати придружити они који су присуствовали обележавању 1.000 дана од убиства Ивановића, али и поштоваоци и обични грађани „који се не слажу са громогласном тишином и мраком везаним за његову ликвидацију“.

Ивановићева супруга, Милена Поповић најавила је раније да ће са сином Богданом у Београду у 8:15 сати у Храму Светог Саве запалити свећу за Оливера.

Судски поступак у вези са предметом убиства Ивановића не само да није окончан, већ је у септембру враћен на сам почетак када је оптужница послата на уређење.

Нова је подигнута 11. децембра и од тада је одржано само једно рочиште које је прекинуто због захтева адвоката одбране, Тома Гашија, да се из случаја изузме брањеник једног од осумњичених, Фарук Кореница.

У процесу који води косовско Специјално тужилаштво пред Основним судом у Приштини, оптужени су Марко Рошић, Недељко Спасојевић, Силвана Арсовић, Жарко Јовановић, Драгиша Марковић, Раде Басара, а као вође криминалне групе означени су Милан Радоичић и Звонко Веселиновић.

ФоНет/Данас

Промо

Bg

Најчитаније