понедељак, 08 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Бившем полицајцу оставили бомбу у згради

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Улица Илије Бирчанина у Новом Саду била је сатима затворена због сумње да је у улазу стамбене зграде, у којој станује двадесетак породица, постављена бомба. Полиција је, како се незванично сазнаје, на бициклу у улазу пронашла мобилни телефон облепљен изолир траком, из ког су вириле жице, а који је вероватно требао да послужи за активирање експлозивне направе.

 У новосадској полицији за сада се нису званично оглашавали поводом инцидента, сем што је потврђено да је пронађен “облепљен телефон са жицама” и да је у току даљна провера.

 Фото   Ненад Лазић

Како Нова.рс сазнаје, у поменутој згради иначе станује бивши полицајац Далибор Богдановић Боћа, чије је убиство већ покушано 2019. године, када му је подметнут експлозив под ауто. Након детаљне претраге, полиција је уклонила сумњиви објекат, однела бицикл, а узети су и снимци камера са видеонадзора како би се утврдило када је телефон залепљен за бицикло и ко га је унео у зграду.

Претпоставља се да је телефон требао да послужи за активирање експлозива који би био активиран обичним телефонским позивом, а за којим се још увек трага. Такође, не искључује се могућност да је ескплозив постављен у сам бицикл, што ће се накнадно сазнати.

Ово је, према незваничним сазнањима, већ други пут у току од пар дана да је у Богдановићевој згради пронађен овакав предмет. У оба сличаја, сазнаје Нова.рс, он је лично пријавио инцидент полицији, а данас је у Бирчанинову улицу послата и београдска полиција на увиђај.

На Богдановића је већ на сличан начин покушан атентат у мају 2019. године, када му је на истој адреси постављен експлозив под аутомобиле. Тада је експлозивна направа била постављена испод седишта његовог џипа, и даљински је активирана у моменту када се испаркиравао са паркинг.

Богдановић је тада у екполозији тешко повређен, због чега му је морала бити ампутирана лева нога. Експлозија је тада оштетила још девет аутомобиле и пар локала у близини, на којима су од детонације попуцали излози.

Богдановић, иначе бивши радник новосадске полиције и некадашњи комесар за безбедност ФК Војводина, био је рањен 3. новембра 2014. године са два метка, у Улици Лазе Телечког у центру Новог Сада, после чега је пензионисан. За рањавање Богдановића пре пет година оптужен је Јован Кецман Цоја (39) из Новог Сада, за ког је Ногдановић на суду негирао да га познаје и да би имао разлог за његово убиство.

Такође, против овог бившег полицајца и још четворице је у току и судски поступак због покушаја отмице Горана Цвијетића (42) из Будисаве, за кога, како су изјавили у суду, сумњају да има везе са убиством Новосађанке Теодоре Каћански, иначе девојке Ненада Стевића, такође једног од оптужених за покушај отмице.

Ана Лалић   Нова

 

Промо

Bg

Најчитаније