четвртак, 16 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Мајка убијеног Халабрина: Гледам слике осакаћених и опет проживљавам смрт сина

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Мара Халабрин, мајка убијеног Александра Халабрина, за Нова.рс каже да је "морбидни шоу" министра унутрашњих послова Александра Вулина, који је емитован јуче у емисији "Хит твит" на телевизији "Пинк", у најмању руку - страшан и језив. Истиче да је гледајући фотографије, на којима су осакаћена тела жртава Вељка Беливука, поново проживљавала убиство свог сина, чије је тело, подсетимо, пронађено у јами код Сопота.

 „То је страшно и језиво. Не знам шта је Вулину био циљ са тим емитовањем слика на којима су раскомадани људи. Гледајући то замислила сам свог сина“, каже Мара Халабрин кроз сузе.

На фотографијама које су се низале, током јучерашњег дана у емисији, били су Вељко Беливук, Марко Миљковић и Срђан Лалић, који са осмесима на лицу касапе припаднике супарничких кланова, али и младиће, чији идентитет не може да се закључи на основу слика.

„Не знам да ли је Вулин размишљао о родитељима тих момака када је емитовао те страшне фотографије. Не знам како је он, као родитељ, могао да уради тако нешто другом родитељу. Да толико нема осећаја је страхота. Са друге стране, не знам како му је то дозвољено, обзиром да пуштањем тих фотографија ремети истрагу, која се тренутно води, што је мимо закона“, каже мајка убијеног Халабрина.

Александар Халабрин (26), младић из Јаношика код Алибунара, који је нестао 20. марта прошле године на Бањици у Београду, нађен је месец дана касније у месту Парцани код Сопота. Како су медији раније писали, он је наводно био близак припадницима навијачке групе „Забрањени“, а наводило се да је жртва навијачког обрачуна.

Оно што је засад познато јесте да због убиства Халабрина нико није, званично, осумњичен.

Подсетимо, у јучерашњој емисији на телевизији „Пинк“ су се стравичне слике искасапљених мушкараца низале уживо, а министар полиције је рекао „да су у питању навијачи Партизана, које су клали други навијачи Партизана“.

„Ова касапљена тела су углавном из Ритопека, из оне просторије где је билаеса“, машина за млевење меса“, рекао је он.

Поменутим потезом, државни врх још једном је показао да је изгубио сваки осећај за поштовање достојанства жртава и њихових породица, те да им заштита менталног здравља грађана, по свему судећи, уопште није важна.

Ни овог, као ни претходног пута министар Вулин није објаснио који је интерес приказивања оваквог садржаја јавности осим да се истраумира публика.

Милица Чуле     Нова

Промо

Bg

Најчитаније