уторак, 20 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Помоћника министра просвете штанглама претукли маскирани нападачи

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Помоћник министра просвете Милован Шуваков претучен је јутрос када је кренуо на посао и тренутно се налази у Ургентном центру са повредама главе, рекао је министар Срђан Вербић

БЕОГРАД - Помоћник министра просвете Милован Шуваков претучен је јутрос када је кренуо на посао и тренутно се налази у Ургентном центру са повредама главе, рекао је министар Срђан Вербић.

Особе са капуљачама и штанглама пребиле су човека који се сада налази у Ургентном центру, свестан је, али данас сигурно неће бити пуштен кући, рекао је Вербић на седници Националног савета за високо образовање.

Напад на Шувакова, како је рекао, показује колико је процес реформе високог образовања тежак, али да то неће зауставити промене.

Вербић је подсетио да Шуваков сутра треба да добије годишњу награду Института за физику за допринос науци, а да је прошле године био добитник награде града Београда и да је "он човек који свим срцем ради да промени систем да би будућим генерацијама било боље."

Министар је додао и да има много моћника и тајкуна у образовању који желе да остваре своје циљеве, да буду изван система и изнад закона.

"Могу да обећам да нас овај напад неће зауставити, ако је акредитација до сада била оштра, мора да буде још оштрија, ако су критеријуми за стандардизацију неког програма били строги, треба да буду још строжији. Немамо право да одустанемо," поручио је Вербић.

На питање да ли зна ко је напао Шувакова, министар је рекао да не зна коме се он замерио и да ће се то утврдити у наредном периоду.

Председник Националног савета за високо образовање Дејан Поповић истакао је да очекује да нападачи што пре буду приведени правди.

"Дошао је тренутак да академска јавност стане уз министарство и да овај случај буде што пре решен", рекао је Поповић.

Милован Шуваков задржан је на лечењу у Ургентном центру.

Портпарол Ургентог центра Александра Берић рекла је Танјугу да је пацијент примљен јутрос и да је, пошто је хоспитализован задржан на лечењу.

Новости

Промо

Bg

Најчитаније