среда, 03 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Владимир Савић: Палилула опстаје, све друго пролазно је и небитно

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Драги моји Палилулци,
обраћам се овим путем свима вама које лично познајем, са којима сам провео један део мог живота.

Одавно слушам гласине које долазе до мене, да је наша Палилула постала полицијска станица у којој се кривичне пријаве као од шале подносе полицајцима, уместо криминалцима. Као што вам је познато драга браћо, ја скоро три године нисам активан. И поред тога што нисам са вама и међу вама, не могу остати хладан и без икаквих емоција и да ми није жао када чујем ко је све од наших, условно полицијски речено, попио кривичну пријаву јер вас све добро знам, јер ја сам и даље полицајац.

Колико је мени познато против више од 20 полицијских службеника води се неки кривични поступак тј 10% од скоро укупног броја запослених. Да зло буде веће, ти против којих се води кривични поступак су момци, девојке, жене и људи познати као радници и врхунски полицајци. Тужно, јадно, бедно и одвратно. Наша станица постала је зона сумрака за полицајце жељних рада, доказивања и остваривању резултата рада. Жао ми је сваког од вас, чак и оних који су ме некада оспоравали у раду, збијали несносне шале или са којима сам имао неки вербални сукоб. Нормално је да не можемо сви бити исти, и не може свако сваком одговарати и пословно и приватно, али за разлику од данашњег злог времена наше време је било златно, бар смо се поштовали и бар у већини били СВИ КАО ЈЕДАН. Данас тога нема. Било је и тада ситног намештања, цинкарења, гурања за фотељу преко мртвих до функције, чина и положања, али не у оваквој и оволикој мери.

Тада смо имали начина да таквима на неки начин станемо на пут. Имали смо јак синдикат ПСС, има ли смо колеге старешине са великим срцима и великим М.ДИМА. Данас ти што вас прогањају, а себе називају великим старешинама нити имају срца, нити имају М.ДА, класични су партијски послушници који владају страховладом. Да сам на њиховом месту запитао би се шта то дешава када преко 9 врхунских инспектора и 11 врхунских полицајаца покренут кривични поступак?! Запитао би се, такође, шта се дешава ако ми најбољи полицајци проведе време у централном затвору на правди бога?! Запитао би и себе и своје надређене из ПУ за град Београд, идиотског СУК-а ( сектора унутрашње контроле СНС-а) и самог МУП-а докле мисле да незадовољство полицајаца кажњавају неоснованим кривичним пријавама и лишавањем слободе оних који се успротиве да буду партијски војници?!?! Наравно и све вам се ово браћо дешава, јер сте изгубили јединство. Заборавили сте да мислите један од другоме. Заборавили сте да подржите један другога. Заборавили сте једни на друге. Свако је почео да гледа самог себе. Када се колега нађе у проблему никог се не дотиче, а већ сутра и сам тај који се данас правио блесав на мети је СНС картела. Искрено, мене ово уопште не треба да дотиче, али не могу против себе јер и даље тамо негде у мојој дубини, ма како то вама сада звучало, срце куца са вама. Ја против себе не могу. И поред проблема које имам због мог опозиционог деловања и због тога што никада нисам могао да ћутим, трпим, гутам и варим дебиле, олоше, кретене и багру из редова снс картела који су дошли на чело једног озбиљног министарства и претвориле га у петроријанску гарду у служби њиховог режима, не могу а да не помислим на вас и ваше породице.

Знам кроз шта све пролазите. Знам да нико о вама не брине. Знам како је када ниси крив, а други ти кривицу намерно намеће. Знам како изгледа кад си у проблему а телефон ћути и сви те забораве. Знам све знам и све сам то сам прошао и пролазим.

Не зовем никог од вас, не зато што сам вас заборавио, већ да због мене неби имали додатне проблеме. Не јављам вам се на протестима, вама са којима сам био најближи иако се видимо и на пола метра смо једни од других, не зато што вас не волим, већ да ви сами не би били у додатном проблему, јер сам ја данас са ове, а ви нажалост са оне стране медаље. Довољно ми је што вас видим и што разменимо смешак. Једино што вас овим путем молим, бар вас старе који сте остали у кажњеничкој станици за прогон полицајаца Палилула, молим вас будите сви као један, будите бар део онога што смо некад били. Јединку сви могу разбити, али целина се тешко разбија. Проћи ће и ово лудило, показаће се ко је био ко и ко је шта радио,а за сво ово зло што вам сада намећу одговараће ти исти. Време до извођења тих олоша пред слободан поштен суд и тужилаштво веома је близу.
И за крај Палилула мора опстати и бити оно што је увек и била, и по чему је била позната на целој територији ПУ за град Београд, а то су полицајци великог срца и великих М*ДА.

Палилула опстаје, све друго пролазно је и не битно. ЈЕДИНСТВО ОПСТАЈЕ.

Владимир Савић, Speedy Maestro

Промо

Bg

Најчитаније