уторак, 04 август 2020

Остало

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Уочи 11. Рођендана СНС-а, у Гроцкој никада већа подељеност

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

“Ако они (опозиција) једнога дана дођу на власт, за мене и за моју породицу тешко да ће бити места у Србији“, рекао је шеф посланичке групе напредњака у  Скупштини Србије, Александар Мартиновић, на седници почетком септембра, додајући да је “такав случај и са Атлагићем, Бечићем, Орловићем и мање-више свима нама“.

Међутим, ако узмемо садашње стање власти у Гроцкој врло је вероватно да напредњаци неће постојати у овој београдској општини, али не због опозиције већ због свог чланства. Јер, како објаснити чланству у Гроцкој како се то СНС залаже за нове људе, када у овој општини сви кадрови су од Драгољуба Симоновића, бишег председника ОО-а и ГО Гроцка којем је почело суђење осумњиченом као налогодавцу за паљење куће новинару Милану Јовановићу?

Да ствар буде још апсурднија на место повереника СНС-а у Гроцкој поставља се Милосав Миличковић- Миличко, који поседује викендицу (вилу) на Сребрном језеру недалеко од Драгољуба Симоновића, која је изграђена за време његовог мандата у чијој градњи је учествовало предузеће ЈКП Гроцка, које је отишло у стечај.

ВИШЕ О ВИКЕНДИЦИ МИЛИЧКОВИЋА ОВДЕ

Подсетимо се , да постоји и идеја Драгољуба Симоновића да на следеће локалне изборе иде као Група грађана. С обзиром да Симоновић има своје механизме да натера гласаче, да ли притиском или лепим речима, да гласају за њега уопште није немогуће да сам Симоновић прође цензус како би имао своје одборнике у неком будућем саставу Скупштине у Гроцкој. Притом, Симоновић је у предности ако СНС не промени, као до сада, своје чланство који су уједно и функционери странке а који ће се наћи на могућој изборној листи. Ако представници напредњака у Гроцкој остану у овом сазиву, постоји велика могућност да ће и даље слепо слушати Симоновића, а не врх странке. То заправо није немогуће, јер без обзира на припадност странке, Симоновићеви људи не би били на овим позицијама да их он није поставио, а самим тим и стекао им одређени финансијски добитак. Логично је да се они такви и боре за опстанак по сваку цену у некаквој политичкој структури, јер доста њих не зна да се бави ни једним другим послом осим политиком. Тачније, ако оду са власти, довешће у питање своје финансије које нису мале. Заправо, те финансије за нормалног радника су недостижне јер ко још може да за пар година од својих примања купи стан, кућу, плацеве, аутомобиле, да притом себи приушти летовање, зимовање, изласке на ручак у ресторан?

О СИМОНОВИЋЕВОЈ ГРУПИ ГРАЂАНА ВИШЕ ОВДЕ

Када погледате структуру, такозваних нових координатора СНС-а Гроцке, које је Миличко поставио долазимо до јасних чињеница да су они увек били одани Симоновићу. За време његовог мандата стекли су управо тај иметак који је за многе незамислив. Поставља се питање како онда да очекујете да такви окрену леђа Симоновићу, оном који их је заправо створио? Чак иако, којим случајем, окрену леђа Симоновићу, како онда СНС да очекује да их такви неће издати у неком наредном периоду, по принципу боље понуде? Ако издате свог творца, зашто онда не би сте и неког  тотално небитног?

ВИШЕ О КООРДИНАТОРИМА СНС-А У ГРОЦКОЈ- ОВДЕ

Данас када сагледамо ситуацију СНС-а у Гроцкој, долазимо до чињенице да или је СНС неспособан да постави одговарајући кадар, или пак је Симоновић и даље изузетно утицајна личност у странци те је у Гроцкој и после њега-он. Такође, ако узмемо у обзир да је Гроцка једна само приградска општина Београда, где би се ситуација врло брзо могла разрешити у корист свих грађана, па и самог СНС-а, а то се још увек не чини, доводи се у кредибилитет све изјаве функционера напредњака, па и самог председника Алекдандра Вучића који је још крајем јануара ове године обећао да ће врло брзо посетити Гроцку и попричати са грађанима.

Закључак је да уколико СНС не постави нове кадрове у Гроцкој, сам себи ће направити медвеђу услугу која ће коштати ову странку крахом на следећим изборима који се очекују за пар месеци. СНС у овом тренутку делује као опозиција самом себи, с обзиром да опозиционих странака у Гроцкој готово да нема. Њима (СНС-у) као да су довљни они сами како би себе разорили.

 

За Жиг Инфо:

Анализа: Жељко Маторчевић

Најчитаније