уторак, 13 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

„Живка Секретарка и пијуни грочанског спорта“

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можда је дошло време да се стави барем једна тачка на дешавања у Спортском савезу у Гроцкој. Уствари, за сада да ставимо три тачке...

Најновије дешавање је избор најуспешнијег спортисте у оквиру Спортског савеза у Гроцкој, чији је избор не само дискутабилан, већ се коси са начелима моралности и људскости. Мада, већ одавно кружи пословица „Тамо где почиње Србија престаје логика“ али овде није реч само о логици већ и нечему много горе, нечему за шта можемо да користимо слоган владајуће партије „За нашу децу“, али само ону која су њихова. Гроцка је прави пример за то, односно овај избор за "Спортисту године".

Од како постоји Спортски савез у Гроцкој секретар је Живка Комленац. Она није само секретар у Спортском савезу већ и у Фудбалском савезу Гроцке и ко зна где још. Где год је Живка секретар ту су и нерегуларности. Да има неправилности утврдила је и Буџетска инспекција за 2018 годину, због чега су многи клубови морали да врате новац у буџет,  јер им је "нелегално додељен" или  неосновано утрошен, као и сам Спортски савез.

Последње две седнице Скупштине спортског савеза које су одржане под диригентском палицом секретарке Живке, јасно су показале неправилности и кршење прописа приликом избора председника овог савеза.

Ништа боље или горе, свеједно, није било ни приликом избора председника Фудбалског савеза у Гроцкој.

Док су се , колико толико, часни људи борили да промене овакво стање, односно да не дође до манипулација, ја сам стајао са стране и посматрао целокупну ситуацију. Од самог почетка увидео сам једну кардиналну грешку коју чине и коју сам им саопштио индиректно, али њихов одговор је био да они без секретарке сада не могу јер, како кажу, ко ће је заменити?

Наиме, указао сам им да кључни проблем око тога што координатори СНС-а Миленко Буквић, Стефан Дилберовић и бивши координатор Владо Радовановић гурају, односно намештају своје председнике испред ових савеза (Спортског и Фудбалског у Гроцкој) јесте тај што све своје планове причају пред секретарком Живком.

Искуство које сам стекао од како сам почео да се бавим новинарством јесте то да веома добро могу да проценим искреност код људи, односно да ли својим аргументима и делима показују оно чиме се представљају или оно што тврде. Убрзо,  било ми је јасно да је Живка секретарка све супротно од онога чиме се представља и да је изузетно вешта манипулаторка (израз који не мора да буде у негативном контексту).

Користећи чињеницу да су сви мишљења да је незамемљива, Живка остаје у Спортском савезу и даље и то изузетно зна да искористи, како би себе представила као жртву туђих интереса, а не својих. А да је неко заменљив, то је сасвим сигурно. Можда је само питање времена колико ће тај нови да се ухода. Јер и пацијент ако добије неку опаку болест, најбоље је ту болест одстранити, како се не би ширила. Наравно да је пацијент после таквог захвата слаб и да ће му бити потребно време да се опорави, али ће преживети и као здрава особа ће наставити да кроз живот осваја нове победе.

Оно што је кључно, што ми је изнедрило да напишем овај мој лични став, којег свакако потркепљујем аргументима и чињеницама, јесте најновије дешавање око избора за "спортисту године". Да ствар буде још ироничнија, ти спортисти су деца. А та деца, очигледно могу да буду само њихова, а не било чија друга без обзира на резултате.

Наиме, у петак 28.02.2020. године, требало би да буде проглашен најбољи спортиста у ГО Гроцка, за 2019. годину. За избор најбољег спортисте постојали су некакви критеријуми. Овога пута, због чињенице да говоримо о децу уопште нећу спомињати имена.

Живка секретарка, поводом избора за најбољег спортисту преузимала је документацију Спортских клубова, односно њихове предлоге. Уместо,  да по прописима сваки заведе редом како су пристизали, секретарка Живка то није урадила. На дан седнице Управног одбора Спортског савеза, постојао је одређен број кандидата. Управни одбор је почео , кад на њему појављује се предлог детета, које уопште није било у оптицају пре седнице УО-а.  Да ствар буде још, бржа боља, ефикаснија, нажалост, овај предлог итекако има везе са владајућом странком.

А шта се заправо десило? Па како Живка није заводила предмете који су стизали, искористила је то да ујутру подметне предлог за избор спортисте године. Тако је урадила, села је и вероватно, по мом мишљењу сама  написала укратко предлог. Врло брзо је Управном одбору стигло име за које се мора гласати. И изгласано је.

Међутим, како има и оних који реагују на неправду, и овога пута се дигла фрка око избора, Препоштена Живка секретарка је у маниру „Па зашто се сада буните када је све у реду, коначно је нешто кренуло“. Односно, као што мало пре написа, од целокупне ситуације поново је Живка хтела себе да прикаже заправо као жртву, а не као оног ко је главни манипулатор.

Због оваквог потеза, морали су да реагују председник Спортског савеза и један од координатора СНС-а, како ова ситуација не би ескалирала.

 

Због свега изнетог, имам право да питам:  Другови спортисти, када ћете схватити шта вам Коминтерна са Живком секретарком ради?

Док то не схватите, до тада сви сте пијуни који учествују у овој игри која сигурно није у спортском духу.

 

Жељко Маторчевић, Насловна фотографија: Илустрација

Промо

Bg

Најчитаније