петак, 26 фебруар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Како је апсолутна власт уништила нашу општину?!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Власт квари људе. Апсолутна власт апсолутно поквари људе. Демократски вишестраначки избори имају функције да парламенти ( општински, градски и републички) пресликају вољу народа.

 Зато се у парламентима налазе странке различитих политичких опредељења. Власт треба да управља, а опозиција указује на сваку па и најмању грешку власти. Последње четири године власт у Гроцкој нема опозицију! Све странке из локалног грочанског парламента су у власти или беспоговорно подржавају власт. Неко је добио мање, неко више власти али чак и они који формално нису били у власти исту су подржавали. На прошлим изборима СНС је добио 20 одборника (18 већина) и уместо да у Скупштини општине Гроцка самостално формира власт а остале странке буду опозиција, пао је заједнички договор да у власти сви учествују.

Јер, власт је власт а у истој има новца, док у опозицији си препуштен да се сам сналазиш како знаш и умеш. Са таквим договором на месту председника општине долази Драгољуб Симоновић – Сима. И управо из разлога зато што нема опозиције и контроле власти, Сима у кратком року постаје апсолутиста. Готово сви у грочанском парламенту, зарад свог ситног интереса, га тапшу по рамену и објашњавају како је он Богом дан, да је бољи од свих у свему, да је најбољи и политичар,лекар , пекар, инжењер, пилот...

 Због таквог улизичког понашања, убрзо је Сима ( обичан човек ниске интелигенције), поверовао у све те приче. Тако он постаје подједнако штетан и опасан, како за општински буџет и раднике општинске управе, тако и за безбедност обичних људи грађана Гроцке. У познатом Кустуричином филму „Подземље“ дешава се слична ситуација која неодољиво подсећа на стање у Општини Гроцка, она сцена када је мајмун ушао у тенк. Чувена реченица у тој сцени гласи „ Биће катастрофе. Мајмун је ушао у тенк!“ Нема разлике у томе да ли ће те Сими дати апсолутну власт или мајмуна пустити у тенк. Јер обоје ће завршити иза решетака, само што ће мајмун у кавезу зоолошког врта, а Сима у затвору. Да је правде комплетну одговорност преузели би они који су пустили мајмуна у тенк , то јест они који су Сими дали апсолутну власт. 

Кривица је апсолутно подједнака за све оне који су били у још увек актуелном сазиву грочанског парламента. СНС- зато што је мајмуне пустио у тенкове, а други том чину тапшали. Од СПС-а, Групе грађана Блажо Стојановић, Нове Србије, преко радикала и такозваног „Патриотског блока“ на челу са Пајом из Умчара. Они су били ти којима је народ указао поверење и који су морали бити опозиција суманутој СНС власти у Гроцкој. Уместо да указују на све грешке власти, да критикују власт, они бирају лакши пут- за мрвице са Симиног стола они слепо , беспоговорно и улизивачки извршавају сваку Симину Заповест. Чак и у моменту када се буквално цео свет згрозио над иживљавањем председника општине Гроцка, Симе над новинаром којем је запаљена кућа, кад председник Србије Александар Вучић упире прстом у Симу, када исти проводи дане у притвору, они који су морали бити опозиција, Симоновића подржавају.

 Када је Сима изашао из затвора, сазива се Скупштину општине Гроцка на којој га сви одборници са одушевљењем и усхићењем поздравише. И док комплетан слободомислећи свет се ишчуђава који го ум може да смисли такву бедастоћу да човек са власти запали кућу једном новинару, грочански одборници власти и лажне опозиције слепо слушају Симу. 

Не само да нико из редова одборника у том сазиву није јавно осудио Симоновића него, насупрот томе, гласају за сваки његов предлог на седници Скупштине општине Гроцка. Њих није срамота оног чега се сваки грађанин стиди. Тако се десило да Живадинку, Симоновићеву десну руку, постављају на место председника Општине само да би удовољили Симином хиру. У том чину нису видели да нису само себе ставили на стуб срама, већ и све грађане Гроцке.

Једино морално оправдање за све људе, странке, удружења која су учествовали у заједничком подухвату уништавања Гроцке, јесте да су упали у психолошку замку: 

АПСОЛУТНА ВЛАСТ ЈЕ СТВОРИЛА АПСОЛУТНОГ ГАЗДУ И АПСОЛУТНЕ СЛУГЕ.

Избори су ускоро, да ли ћемо поново дозволити апсолутног газду и апсолутне слуге? Трагедија је што је наш човек кратког памћења, а ова грочанска историја и није толико далека и не би смела да се заборави.

Забринути грађани Гроцке,    ( Насловна фотографија карикатура)

 

*Лични став аутора текста није и мишљење Жиг инфа

Промо

Bg

Најчитаније