среда, 28 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Грочани, ко (не) сме да вас погледа у очи?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Да ли ико у Србији може замислити јунака који бежи од мегдана, боксера који од страха не улази у ринг, доктора који се крије од пацијента, учитеља који се ученика боји и дрхти испред учионице, или не дај Боже, Новака Ђоковића који у финалу Вимблдона уместо на двобој Федереру трчи и крије се по ресторанима да би јео торту и певао са гостима?

У Гроцкој је у недељу одржана дебата првих на листи политичких странака, група грађана и представника странака које бојкотују изборе. Прва дебата таквог типа у историји политичке сцене у Гроцкој. Преношена је уживо. Права прилика да се представе програми, суочељи мишљење , да народ види и процени за кога да гласа на предстојећим изборима.

Немања Тодоровић испред „Покрета слободних грађана“, Блажо Стојановић испред ГГ „Наш човек“, Бобан Миленковић испред ГГ „Златна зора“ и Емил Пантић као представник странака које бојкотују изборе, представише најбоље што су могли себе и своје листе, политику коју ће спроводити, пројекте које ће радити…

Њихов наступ, искреност и способност оцениће гласачи на изборима. До сада је дебату погледало око 25 000 људи, до избора сигурно ће је погледати још толико.
Па има ли боље политичке прилике да своју локалну политику представите уживо великом броју бирача? Нема, ако програм рада и политику имате.

Оно о чему већ 24 сата размишљам јесте, зашто странке које су чиниле власт у Гроцкој и њихови сателити (СНС, СПС, Метла-Патриотски блок, Радикали и Заветници) нису имали ни трунке храбрости и поштовања да дођу да је јавно представе?

И поред тога што су позив прихватили, на дебату се нису појавили. Свој изостанак покушали су да оправдају на свој начин. Да су у школи, добили би неоправдани. Данас Чаршија бруји како су подвили репове и побегли. Најсмешнија прича је о једном лидеру власти који се толико окуражио и залетео на дебату, да је чак стигао до врата сале где се дебата одржавала. Даље није хтео јер је схватио да ако уђе, мораће нешто и да каже, а ако нешто каже погубиће и оно мало гласова што мисли да има.

Оставимо чаршијске приче и наведимо праве разлоге, по мом мишљењу, због чега представници СНС-а, СПС-а, Метла-Патриотског блока, Радикала и Заветника нису дошли на дебату.

1.Паљење куће новинару Милану Јовановића.

Највећи злочин у историји Гроцке за који се сумњичи политичар и бивши председник општине Гроцке Драгољуб Симоновић. Сви који су учествовали у власти претходне 4 године су свесни своје одговорности. Своју одговорност што су Симу беспоговорно слушали никада нису признали.
Савест им не да мира, јер је круна њихове политике била то што су суграђанину запалили кућу , а њега и његову супругу нису успели живе спалити. Мислили су и надали се да ће време избрисати трагове злочина. Али напротив, докле год сви који су учествовали у власти не прихвате свој део кривице и не признају своју политичку одговорност за злочин на којем би им позавидели и Турци Османлије, савест им неће дозволити да народ погледају у очи.

Од свих политичких противника, имају патолошки страх. Од неких мање, од неких више. Њима савест не дозвољава да се јавно обрате, ван оквира својих медија који ће сваку њихову реч упаковати да лепше звучи.

Та савест их је натерала да политичку кампању не спроводе јавно, на политичким дебатама.
Они кампању раде тако што на скупим вечерама уз музику поткупљују бираче, тако да све раднике Јавних предузећа на територији општине Гроцка, условљавају да гласају за њих.
Дим запаљене куће Милана Јовановића им је до те мере замаглио политички пут да бауљају као гуске у магли.
По свему судећи тај дим ће бити узрок њиховог пропадања у политичку провалију из које нема излаза.
Ако им је за утеху у политичкој провалији без излаза им неће бити досадно, јер она је пуна диктатора, тиранина и аутократа.

 2. Срамота због пљачке општинског буџета.

Кога не би било срамота да представља власт која је много пута ухваћена у суманутом трошењу државних пара?
Извештај ревизорске агенције се мери кубицима папира, а не странама. Шта год да су узели да раде упропастили су. Бунаре буше где им падне напамет, асфалтирање их кошта 5-6 пута више од реалних цена, уместо да уведу воду коју пола општине нема уопште или су несташице честе, они полажу цеви за гас које немају где да прикључе.
Народу се више исплати да им дају дупле плате само да на посао не долазе.

И после таквог владања 4 године није чудо што су са политичке дебате побегли.
Па треба народу погледати у очи и рећи „ Ми ћемо да наставимо да радимо како смо започели и научили до сада“.

 

3. Директива – Нигде се не појављујте

Очигледно је да су представници СНС-а, СПС-а, Метла-Патриотског блока, и њихових сателита Радикала и Заветника добили забрану да јавно наступају Гроцкој.
Сигурније је да се сакрију иза Вучића, Дачића, Шешеља…, него да јавно наступају.
Њихови политичку претпостављени су закључили да би они својим јавним наступом нанели штету странци.
Јер замислите ту срамоту да их представници опозиције јавно прозивају за криминал и корупцију, а они замуцкују, невешто бране неодбрањиво, или не дај Боже они причају шта ће урадити у наредне 4 године, читају са плаката за изборе од 2016. године, јер су им садашњи плакати и обећања иста, само су преправили годину и ставили 2020.

Због ових разлога представници власти из протекле 4 године, по мом мишљењу, не дођоше на дебату.

Имали су избора. Или да храбро издрже критике на свој рад у претходне 4 године, или да са исте побегну.

Они изабраше за њих лакше, али им надимак један остаде – ПОБЕГУЉЕ.

 

Читалац, Милован Пантић, Гроцка

*Лични став аутора текста није и мишљење Жиг инфа

Најчитаније