среда, 28 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Размишљање једног грочанског говечета

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Од кад нам је председник преко телевизије рекао да смо пребродили корону сваким даном ми се појачава конфузија у глави. Да ли сам због кућног карантина постао глупљи. Да ли је уз корону кроз нас протрчао и неки неуро вирус. Тражим оправдање за себе јер на логична питања немам одговор.

Читам новине. Последњих дана број заражених 94,95,97… И поред толиког броја заражених све је нормално. Кафићи су пуни, аутобуси препуни, на фудбалском дербију 25.000 људи. Само пар месеци раније са доста мањим бројем заражених уведено је ванредно стање, полицијски час, забране изласка пензионера…

Изгледа да сам глуп, па не могу сам себи да одговорим, али се "не сикирам".

Све ће то председник објаснити на ТВ-у, само да нађе времена од силног државничког посла.

Данас сам хтео у локалној дистрибуцији у Гроцкој, да платим рачун за струју. Нису ме пустили, кажу не може без маске. Дођем кући. Хтео сам да похвалим како се наше државне институције односе према нашем здрављу, кад моја жена поче да виче на мене, како лажем.
Подсећа ме да смо синоћ били на предизборном скупу. Било нас је 600-700 у Лештанима, већина нас из државних предузећа са територије општине. Музика, печење, игра, коло, певање, и нико ни маску не носи, нит поштује дистанцу.

Подсећа ме жена још и да је кандидат за председника општине рекао да је Вучић победио корону, а ја је лажем да ме нису пустили у дистрибуцију јер нисам имао маску.

Е кад ме увреди да сам хтео председникову победу над короном да омаловажим и да нисам захвалан што нам је сачувао животе од короне, одмах сам му написао писмо.

Прво сам му се захвалио за све што је урадио за нас. После му написах да смени директора дистрибуције у Гроцкој, јер ме не пушта без маске, а председник је победио корону.

Сетио сам се да нису хтели ни у суд да ме пусте без маске, а чак су ме натерали и рукавице да купим. Ако није знао сад зна да и у суду све треба да промени. Ни они не поштују његов надчовечански труд да победи корону. И месец дана после његове победе над короном, они његову победу желе да омаловаже, и траже од поштеног света да носи маске и рукавице.

Нисам у писму заборавио ни просветне раднике. Навикли да не раде па хоће да сниме наставу и од 1. септембра деци да пуштају преко тв због короне.Е па неће! Председник је победио и вас све нераднике треба да најури, отказе да им да.

Отказе, да да, и свим лекарима који преко издајничких новина и телевизија као упозоравају народ на опасност поново од короне.

Па имамо ми кризни штаб, струку, председника.

Они су нас и упозоравали кад је требало и сачували животе. А ови сад што нам се јављају после величанствене победе над короном, само уносе забуну у народ.

Док сам председнику писао о свима онима који неподаштавају његову победу над короном који не верују у председников невероватан успех, сетих се и новинара. Замало сам им и ја поверовао али сам прозрео њихову намеру. Они пишу у да има заражених од короне само да би унели панику и страх у поштен свет. Да нас заплаше да на изборе не изађемо. Е неће успети, короне нема. Ми ћемо сви на изборе изаћи да председник поново победи.
А после наше победе обрачунаћемо се са свима који су председника оспоравали.

Без судија, професора, лекара научника, електротехничара, новинара, наша земља ће просперитетно хитати у бољу и светлију будућност.
Размишљам само да све школе, судове, факултете, болнице претворимо у затворе или ове народне непријатеље замаскиране у професоре, докторе, судије испратимо са мигрантима на запад.

То ипак нека одлучи председник, јер без њега не би знали шта да радимо.

 

Читалац, Милован Пантић, Гроцка

*Лични став аутора текста није и мишљење Жиг инфа

Најчитаније