четвртак, 04 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Када ће у Гроцкој бити: „Хапси народна милицијо“?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Прочитах у данашњим вестима да су у Улцињу у Црној Гори ухапсили председника општине, председника општинског Одбора ДПС-а Мила Ђукановића и још четири општинска функционера. Разлог, несавестан рад у служби и партијско запошљавање.

Прва асоцијација која ми пада на памет је моја општина Гроцка. У општини Гроцка и јавним предузећима  у последњих 8 година запошљавало се и запошљавало. Једини критеријум је био чланство у СНС-у. Поједини, од преко стотину активиста СНС-а, који су запослени по партијској линији, никад нису ни виђени на послу, ни на територији ГО Гроцка. Они који понекад и дођу на посао, боље да и не долазе. Само праве штету, а и од њих нема никакве користи.

Као по правилу активисти СНС-а који су запослени, немају ни школску спрему, ни знање за рад на местима које су окупирали.

Ако правимо аналогију са Црном Гором, онда ће хапшења носиоца власти у Гроцкој уследити тек након промене власти. Тек када Судови и тужиоци могу слободно да раде, народ ће сачекати правду да одговарају пред законом, они који се бахате народним новцем и запошљавају партијске активисте. Уместо да активизам буде резултат политичког убеђења појединаца, он се у Гроцкој плаћа народним парама.

Примера има и више него много:

  • Добергард – фирма преко које треба да буду запослени портири и кафе куварице. Има запослених 47-оро. Недавно је испливао снимак на којем видимо раднике на политичким радним местима. Пример МО СНС Ритопек, или како је наведено, коалициони партнер. Чињеницом да су допустили да преко фирме „Добергард“ народним новцем, односно новцем из буџета општине Гроцка, плаћамо страначке активисте, направњено је кривично дело.
  • Више о ДОБЕРГАРДУ- ОВДЕ

Ако не одмах, одговараће као у Црној Гори-после промене власти.

Да је грочанска власт морално посрнула, доказ је тај да су се више узбудили што је неко списак радника пустио у јавност, него што народне паре арче на партијске пајтосе.

  • ЈКП „Гроцка“ је у само једном месецу запослила 74 партијска активиста СНС-а. Пре и после тога тадашњи директор Мирко Добријевић запошљава само чланове своје странке СНС-а, а отказе дели тадашњим радницима, без икаквог образложења. На плати од 80.000 динара био је запослен и Миленко Грчић, иначе садашњи директор ЕПС-а. Уместо да се нађе тамо где је место онима који се разбацују народним новцем и који су ЈКП „Гроцка“ одвели у стечај, он постаје директор водовода у Гроцкој.
  • Више о ЈКП ГРОЦКА-ОВДЕ
  • Водовод Гроцка. Предузеће где паразитирају прелетачи у редовима СНС-а. Предузеће је у великим губицима, из месеца у месец дуговања се само увећавају. Политички дилови реализују се преко плата одређеним члановима породица. Зато имамо чињеницу да се на месту координатора налази човек са трогодишњом школом конобара. Високе плате за партијске функционере морају се дати. Иако они о водоводу не знају ништа, плаћени су као највећи стручњаци. Сада су добили директора Добријевића, па очекујем брз стечај и тог предузећа.
  • Општинска управа. У последњих 8 година напримани су чланови СНС-а. И ако зраче незнањем, постављени су на најодговорније функције. Неки од њих су, у претходном периоду, почели са навикавањем на затворенички живот. С обзиром на количину тога шта су урадили, или дозволили да се ради у општини са народним новцем, не сумњам да ће начелници управе, поготово они који су требали контролисати трошење буџета, наћи са највишим носиоцима власти, први на удару правосудних органа.
  • ВИШЕ -ОВДЕ

До промене власти и слободног рада тужилаштва кад тад мора доћи.

Зато добро размислите и саберите колико сте народних пара уложили у страначке активности, дали партијским члановима, колико сте их запослили без конкурса и обавезних процедура.

ЗА ТО СЕ ОДГОВАРА.

 

Небојша из Гроцке, насловна фотографија: Врховни бот

*Лични став аутора текста није и мишљење Жиг инфа

Промо

Bg

Најчитаније