среда, 27 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

БАНДА КИК-БОКС ДЕВОЈЧИЦА Ако су деца ОВАКВА, какви су им тек родитељи?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

КРУШЕВАЦ - Србију је шокирао видео-снимак на којем се види како три ученице првог разреда Хемијске школе у Крушевцу туку другарицу, након узајамних вербалних провокација због ноктију и начина облачења, а девојке су се обрачунавале око 500 метара од школе, тако да није могао да реагује ни школски полицајац ни обезбеђење

- Немој да је чупаш! Набоди је песницом! - чује се како посматрачи саветују црвенокосу девојку док левом песницом удара у главу тинејџерку са коврџавом, црном косом.


На снимку који траје 96 секунди види и бројна публика која мирно гледа тучу која се догодила прошлог четвртка око 12.45 сати на платоу испред Хале спортова у Крушевцу. Туча је снимљена мобилним, а према сазнањима „Блица“, постоји и видео-снимак наставка овог обрачуна са истим актерима.

Тешке повреде


Повод за обрачун је лак за нокте! Почело је вербалним препуцавањем првог дана школе, када су три девојке провоцирале претучену ученицу због екстравагантног облачења и надограђених ноктију.

Она им је одговорила: „Шта вас брига какви су ми нокти? Хоћете да вам их гурнем у п...у?!“

Ова девојка је, међутим, извукла дебљи крај јер две од три девојке које су је тукле тренирају бокс и кик-бокс! Жртва је завршила у болници са повредом носа и великим хематомом испод ока. И до јуче није изашла из болнице.


- Тог четвртка смо имали пуно посла јер је испред школе било заказано неколико туча, а ђаци из Грађевинске школе су дошли на „ферку“. Успели смо све да их раздвојимо, али су девојке заказале тучу на 500 метара од школе. За тучу сам сазнао око 15 сати и одмах обавестио претпостављене и директора - прича школски полицајац Марко Јовановић.

Полиција је информације о томе да је девојка повређена добила од Хитне помоћи. Одмах су идентификовали насилнице и девојчице које имају 15 и 16 година у присуству родитеља дале су изјаве које ће бити прослеђене тужилаштву и Центру за социјални рад.

Следе казне

У Хемијској школи су затечени инцидентом.
- Родитељи и ученице су били у школи у петак пре подне, а данас ће дати изјаву јер смо морали да сачекамо извештај лекара. Школска управа је одмах обавештена о инциденту и сигурно ће против насилника предузети мере мере - прича директор Мирољуб Петровић.


Школски психолог Марта Мишковић истиче да је реч о „насиљу трећег степена“.


Психолог Марина Бунчић узроке за овакво насиље види у томе што деца данас „усвајају модел понашања према којем све могу да добију насиљем, тучом“.

Вршњачко насиље

Око 65 одсто деце је барем једном у животу у неком тренутку било изложено неком виду агресивног понашања, а алармантна статистика показује да је озбиљан проблем све већа агресија међу најмлађима.

Боксер одузет првог дана школе
Већ првог дана школске године радници агенције “Таргет”, који обезбеђују школу, одузели су од ђака првог разреда „боксер“, каже Милош Краљевић из агенције.
- Добро сарађујемо са ђацима који нам помажу у спречавању инцидената у школи и око ње, али не можемо да делујемо када закажу тучу на неком другом месту. Несхватљиво је да нико од гостију кафића испред ког се догодила туча није реаговао и раздвојио девојке. Не разумем ни момке који су снимали тучу и бодрили их уместо да их спрече у томе - чуди се Милош Краљевић.

Славиша Миленковић/Марко Р. Петровић    Блиц

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније